90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11–10–1933

49" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΑΚΟΠΗ: Θεωρείται ως επικειμένη η πλήρης διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Σοβιέτ κατόπιν της δημοσιεύσεως υπό της σοβιετικής κυβερνήσεως ιαπωνικών δήθεν εγγράφων δι’ ων αποσκοπείται ν’ αποδειχθή ότι η Ιαπωνία αποβλέπει εις την βιαίαν κατάληψιν των ανατολικών κινεζικών σιδηροδρόμων. Εστάλησαν πάραυτα έντονοι οδηγίαι προς τον Ιάπωνα εν Μόσχα πρεσβευτήν όπως επιδώση έντονον διαμαρτυρίαν κατά της δημοσιεύσεως των εν λόγω εγγράφων και συγχρόνως προβή εις αναίρεσιν των ανακοινώσεων εις ας προέβη η σοβιετική κυβέρνησις. Το ιαπωνικόν υπουργικόν συμβούλιον θα συνέλθη αύριον (σήμερον) Τετάρτην και θ’ αποφασίση επί του ζητήματος της ανακλήσεως του εν Μόσχα Ιάπωνος πρεσβευτού εις ην περίπτωσιν η σοβιετική απάντησις δεν κριθή ικανοποιητική. […] Κατά τηλεγραφήματα αφ’ ετέρου εκ Μούκδεν αι σοβιετικαί αρχαί συγκεντρώνουν στρατεύματα παρά την Μαντζουριανήν μεθόριον.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΣ: Την 21ην τρ. η Σουηδία θα εορτάση την εκατοστήν επέτειον από της γεννήσεως του Σουηδού μηχανικού Αλφρέδου Νόμπελ, του αθλοθετήσαντος το γνωστόν βραβείον Νόμπελ. Η ημέρα αυτή θα πανηγυρισθή ου μόνον εις την Σουηδίαν αλλά και εις πλείστας χώρας του εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT