90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-10-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Ο Στάλιν εμίσει τον Τρότσκυ, κι εν τούτοις δεν εγνώριζε πώς να τον προσβάλη. Η Νάντια [δεύτερη σύζυγος του Στάλιν, φωτ.] ήτο εκείνη η οποία ενέπνευσε εις τον Στάλιν να δημιουργήση θόρυβον και γενικήν κατακραυγήν εναντίον του Τρότσκυ και των φιλοδοξιών του. Το αποτέλεσμα ήτο να εξορισθή ο Τρότσκυ. Καθ’ όλα αυτά τα έτη ο Στάλιν και η σύζυγός του έζων ζωήν ειδυλλιακήν. Απέκτησαν δύο παιδιά τα οποία ελάτρευον. Διά το πολύ κοινόν η Νάντια παρέμεινε μυστήριον. Κανείς δεν ήξευρε τι έκαμνε, κανείς δεν μπορούσε να ειπή θετικά, μετά βεβαιότητος εάν επρόκειτο περί μιας μηδαμινότητος, ή εάν η γυναίκα αυτή ήτο «η όπισθεν του θρόνου δύναμις».

ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ: To ζήτημα της υπερτιμήσεως των σιγαρέττων γίνεται πρόξενον προστριβών και ύβρεων ενίοτε, μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Οι μεν πρώτοι δεν εννοούν να καταβάλουν την επί πλέον δραχμήν, αν δεν υπάρχη η δευτέρα ωοειδής σφραγίς του Καπνοκοπτηρίου, οι δε πωληταί επιμένουν εις την επί των κυτίων αναγραφομένην πρόσθετον τιμήν.

ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ: Η αγορανομία, ενεργήσασα αιφνιδιασμόν εις τεσσαράκοντα υπαιθρίους γαλακτοπώλας, εύρε το γάλα των περισσοτέρων νοθευμένον κατά μεγάλην αναλογίαν με ύδωρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT