90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-10-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ: Αφίκετο την πρωίαν εκ Γενεύης ο επί των Εξωτερικών υπουργός κ. Μπωνκούρ [φωτ.] όστις εις το συγκληθέν υπουργικόν συμβούλιον εξέθεσε τας συνομιλίας της Γενεύης επί του ζητήματος του Αφοπλισμού. Το συμβούλιον ενέκρινε την στάσιν της Γαλλίας. Ο κ. Μπωνκούρ εδήλωσεν ότι επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία μετά της Αγλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών περί μη επανεξοπλισμού της Γερμανίας. Καθ’ ημιεπίσημον ανακοίνωσιν του Πρακτορείου Χαβάς, αι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών Δυνάμεων ευωδώθησαν μέχρι του σημείου ώστε να ληφθή απόφασις περί καταρτισμού του κειμένου της συμφωνίας, εις τρόπον ώστε να δοθή έτι μάλλον συγκεκριμένη μορφή εις αυτήν.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Και εκ των ανακρίσεων, σχετικώς προς την προχθεσινήν σύγκρουσιν τραμ και αυτοκινήτου εν τη οδώ Αθηνάς, αποδεικνύεται ότι τα τροχιοδρομικά οχήματα, σαθρά και παμπάλαια όπως είνε, κατέστησαν ήδη επικίνδυνα λόγω του ότι η Πάουερ διά λόγους οικονομίας, κατήργησε την χρήσιν της μιας εκ των δύο αποθηκών άμμου, αι οποίαι ελειτούργουν εις έκαστον όχημα και εχρησιμοποιούντο υπό του οδηγού εν περιπτώσει υγρασίας. Είνε συνεπώς προφανές ότι τα οχήματα λειτουργούν πλημμελέστατα και αποτελούν πλέον δημόσιον κίνδυνον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT