90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-10-1933

49" χρόνος ανάγνωσης

ΣΧΕΔΙΟ: Μεταξύ των πολιτικών και οικονομικών κύκλων της Νέας Υόρκης γίνεται εκ νέου, μετά μεγάλης επιμονής, λόγος περί της σταθεροποιήσεως του δολλαρίου και της αγγλικής λίρας, καθορίζεται δε ότι η σταθεροποίησις αυτή πρόκειται να γίνη εις τα δύο τρίτα της εις χρυσόν αξίας των αντιστοίχων νομισμάτων. Επί των διαδόσεων τούτων δεν δύναται ακόμη να λεχθή τίποτε μετά βεβαιότητος, αναμένεται όμως μετά ζωηρού ενδιαφέροντος η ανακοίνωσις ενός νέου σχεδίου του Προέδρου Ρούζβελτ (φωτ.), η οποία ανηγγέλθη διά την Κυριακήν, διά την αύξησιν της αγοραστικής ικανότητος του κοινού. Το σχέδιον τούτο προβλέπει, ως λέγεται, την επαναφοράν εις την ελευθέραν κυκλοφορίαν του ποσού των 2.500 εκατομμυρίων δολλαρίων, τα οποία μένουν «παγωμένα» εις καταθέσεις εις τας κλειστάς Τραπέζας των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΛΜΥΡΟΤΗΣ: Ευρισκόμεθα ήδη εις τα μέσα του Οκτωβρίου και τα ενοικιαστήρια πολυπληθή εξακολουθούν να καλούν τους ενοικιαστάς από του ύψους των. Εννοείται, ότι λόγω της αλμυρότητος των προσφερομένων μισθίων, ουδείς εχέφρων διανοείται να εγκαταλείψη την στέγην που κατέχει, επιβαρυνόμενος μάλιστα με τα υπέρογκα μεταφορικά – και τα απρόοπτά των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT