90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-10-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΕΓΚΑΡΤΕΡΗΣΗ: Κωμικοτραγικαί σκηναί εξετυλίχθησαν χθες προ του Μητροπολιτικού ναού [φωτ.]. Οι παλαιοημερολογίται, συγκεντρωθέντες με προθέσεις αγρίας αποδοκιμασίας της Ιεραρχίας, εδέχθησαν τον καταιωνισμόν των κρουνών των πυροσβεστικών αντλιών, διά να κατευνασθή η έξαψίς των. Αντί δε, ως πας άλλος φρόνιμος θα έπραττεν εις την θέσιν των, να προσπαθήσουν να προφυλαχθούν διά της φυγής από το ανηλεές κατάβρεγμα, παρέμενον απαθείς εις τας θέσεις των καταβρεχόμενοι, ποιούντες το σημείον του σταυρού και ψελλίζοντες προσευχάς. Θαυμασία η εγκαρτέρησίς των…

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: Η από της Κοινωνίας των Εθνών και της Διασκέψεως του Αφοπλισμού αποχώρηση της Γερμανίας δεν ενεποίησεν ιδιαιτέραν εντύπωσιν εις τους ενταύθα πολιτικούς κύκλους, καθόσον η χειρονομία αύτη του Χίτλερ αντεμετωπίζετο από πολλού ως αναμενομένη διά τους γνωρίζοντας τα πράγματα. Το μόνον το οποίον πραγματικώς εξέπληξεν ήτο το ραγδαίον της εξελίξεως της καταστάσεως καθώς και η απόφασις του Χίτλερ να προκηρύξη εκλογάς, απόφασις της οποίας η σημασία είνε πρόδηλος: η ριζική δηλονότι μεταβολή της συνταγματικής τάξεως εν Γερμανία, ήτις κατέστη απαραίτητος κατόπιν της αποτυχίας των προσπαθειών προς βελτίωσιν των βιωτικών συνθηκών του Γερμανικού λαού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT