90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17–10–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Ο εν Βερολίνω ανταποκριτής του Πρακτορείου Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι αι εκλογαί της 12ης Νοεμβρίου θα σημάνουν ίσως την πλήρη κατάργησιν του αξιώματος του Προέδρου του Ράιχ. Υπάρχουν ενδείξεις πείθουσαι ότι εφ’ όσον η μεγίστη πλειοψηφία του έθνους υιοθετή την πολιτικήν του Χίτλερ, ο Πρόεδρος Χίντεμπουργκ [φωτογραφία] έλαβε την απόφασιν ν’ αποσυρθή εις Νώυντεκ και να καταστήση τον Καγκελλάριον κύριον των τυχών του Ράιχ. Επίσης ελάχισται αμφιβολίαι υπάρχουν επί του ότι ο Χίντεμπουργκ ευχαρίστως θα παρητείτο υπέρ του τέως Κάιζερ, σχετικώς δε προεκάλεσε ζωηράν αίσθησιν η τελευταία επίσκεψις του Κρόμπριντς εις Νώυντεκ, αν και μεταξύ των εθνικοσοσιαλιστών δεν παρατηρείται ενθουσιασμός υπέρ της παλινορθώσεως της μοναρχίας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Κατά πληροφορίας των «Οικονομικών Νέων», αι διαπραγματεύσεις διά τον διακανονισμόν του ζητήματος του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος προόδευσαν ταχέως και κατά τρόπον ικανοποιητικόν. Κατά τας ιδίας πληροφορίας, δύναται να θεωρηθή ως προσεχής η σύναψις συμφωνίας με βάση την πληρωμήν τοις μετρητοίς προς τους ομολογιούχους 27 1/2 τοις εκατόν διά το τρέχον οικονομικόν έτος, με πρόβλεψιν ότι κατά το προσεχές έτος θα δυνηθούν να λάβουν 32 1/2 τοις εκατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT