90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18–10–1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ: Εις νεαρός επιστήμων, ο πολωνικής καταγωγής κόμης Μπάυρον ντε Πρόκοπ […] πιστεύει ότι ευρήκεν εις την Κεντρώαν Αμερικήν τα μόνα σωθέντα λείψανα των τελευταίων Ατλάντων. Και εκεί, κατά την πεποίθησίν του, πρέπει να αναζητηθή η λύσις του περιβάλλοντος την ζωήν και τον θάνατον της θρυλικής ηπείρου μυστηρίου. Ο κόμης ντε Πρόκοκ ωργάνωσε πράγματι μίαν αποστολήν εις την Κεντρώαν Αμερικήν (1931-1933) από το Παράνα μέχρι του Μεξικού, διασχίσας ούτω 10.000 χιλιομέτρων διά μέσου των ερειπίων των αρχαίων βασιλείων των Μάγιας, οι οποίοι αποτελούν τον συνδετικόν κρίκον μεταξύ της φυλής των Ατλάντων και των συγχρόνων Ινδών της Αμερικής.

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ: Ο καιρός, έπειτα από διαρκείς αμφιταλαντεύσεις, εξέσπασε επί τέλους χθες. Τας νυχτερινάς ώρας, ραγδαιοτάτη βροχή μετέβαλε την πρωτεύουσαν εις απέραντον λιμνοθάλασσαν. Οι πρωινοί διαβάται, με την έλλειψιν μάλιστα συγκοινωνιακών μέσων, λόγω της απεργίας των τροχιοδρομικών, ετράβηξαν μαρτύρια ανεκδιήγητα έως ότου κατορθώσουν να φθάσουν εις τον προορισμόν των. Ησαν υποχρεωμένοι να υπερπηδούν όγκους χωμάτων και να επιχειρούν άκρως θεαματικά ακροβατικά γυμνάσματα διά το πέρασμα από του ενός πεζοδρομίου εις το άλλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT