90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19–10–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Ελήφθησαν άραγε όλα τα κατάλληλα μέτρα διά την προστασίαν των τμημάτων του Λονδίνου τα οποία ευρίσκονται εις χαμηλότερον επίπεδον από το επίπεδον του Ταμέσεως και τα οποία προστατεύει η τεχνητή επιχωμάτωσις των οχθών του ποταμού της Αγγλικής πρωτευούσης;». Ιδού ένα ερώτημα το οποίον ως τίθεται έρχεται να εμπνεύση πολλάς ανησυχίας εις τας αρχάς της Αγγλικής μητροπόλεως. […] ο σπουδαιότερος λόγος ο οποίος συντείνει εις την δημιουργίαν της επικινδύνου καταστάσεως είνε αι διάφοραι πλημμύραι του Λονδίνου, που καθιστούν πολλάκις αναγκαίαν την ανύψωσιν του μέρους εκείνου της όχθης το οποίον έχει επιχωματωθή εις μεγάλας αποστάσεις και εις τα πλέον επικίνδυνα σημεία.

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ: Ηρχισεν από τινος εκδηλουμένη ακόμη και εις την Γαλλίαν η τάσις της εγκαταλείψεως του «σανιδοειδούς» ιδεώδους διά τας γυναίκας και της επανόδου εις τας καμπύλας γραμμάς του σώματος. Ο γνωστός συγγραφεύς Εδμόνδος Σε, ξεσπαθώνων υπέρ αυτής της νέας τάσεως, γράφει: «Διά τας γυναίκας είναι ευκολώτερον να παχύνουν παρά να αδυνατήσουν. […] Μάλιστα η μόδα του πάχους είνε διά την γυναίκα μία νέα περίοδος η οποία ανοίγεται επί τέλους και πάλιν, μία περίοδος υγείας, ευτυχίας και έρωτος!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT