90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20–10–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

«ΑΔΙΚΙΕΣ»: Ιδρύθη εις Βουδαπέστην «Ενωσις υπέρ των δικαιωμάτων του ανδρός», της οποίας μετέχουν αρκετοί «εργένηδες» αλλά και έγγαμοι κύριοι, και η οποία σκοπόν έχει την διεξαγωγήν αγώνος κατά της υπερμέτρου χειραφετήσεως των γυναικών, ήτις φέρει τους άνδρας εις μειονεκτικήν θέσιν. Το πρόγραμμα της ενώσεως δεν αναφέρεται μόνον εις το οικονομικόν επίπεδον, όπου αι γυναίκες έχουν αρχίσει να αφαιρούν τον άρτον των ανδρών, αλλά αποβλέπει και εις την εξυγίανσιν της οικογενειακής ζωής. Επί πλέον, η ένωσις θα επιδιώξη την άρσιν ωρισμένων παραλόγων «αδικιών» αι οποίαι γίνονται εις βάρος των ανδρών. Επί παραδείγματι, διατί να πληρώνουν μόνον οι άνδρες εις τας γυναίκας, εις περίπτωσιν διαζυγίου, έξοδα διατροφής και όχι και αντιστρόφως αι γυναίκες εις τους άνδρας, όταν αι πρώται έχουν τακτικόν εισόδημα;

ΓΕΥΜΑ: Αφίκετο ο αντίπαλος του Τζιμ Λόντου, Κβαριάννυ, ο οποίος ωμίλησε προς δημοσιογράφους, ηστειεύθη, προέβη εις δηλώσεις – δηλαδή έλαβε την οδόν της αναγνωσματοποιήσεως. Μεταξύ των άλλων ο Ρώσος παλαιστής φέρεται ειπών εις τον υπάλληλον του ξενοδοχείου, ο οποίος τον ηρώτησε εάν έφαγε: «Κάτι τσίμπησα στο τραίνο, αλλά θα γευματίσω. Δύο-τρία μπιφτέκια, δύο οκάδες σταφύλια και μία οκά γάλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT