90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-10-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΦΙΛΙΑ: Ο Ελληνικός λαός, από των συνοριακών σταθμών μέχρι της πρωτευούσης, υπεδέχθη τον κ. Τιτουλέσκο μετά των αισθημάτων εκείνων τα οποία εμπνέει μακρά παράδοσις αδιαταράκτου φιλίας και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και της Ρουμανίας, παράδοσις ενισχυομένη και από την ειλικρινή θέλησιν του παρόντος όπως αι σχέσεις αυταί παραμείνουν θερμαί, στεναί, εγκάρδιοι. Ο κ. Τιτουλέσκο θα αντελήφθη από της πρώτης στιγμής την φιλικότητα της ατμοσφαίρας εις την οποίαν ευρέθηκε ευθύς ως επάτησε το ελληνικόν έδαφος […]. Ο επιφανής ξένος, εν προφανεί συγκινήσει διά τας εκδηλώσεις αυτάς, εζητωκραύγασεν επανειλημμένως εις την γλώσσαν του τόπου αυτού υπέρ της Ελλάδος και όταν μετ’ ολίγον ευρέθη μεταξύ των επισήμων εκπροσώπων της ελληνικής Κυβερνήσεως, μετά των οποίων θα διεξήγαγε συνομιλίας ειρήνης, αντελήφθη ότι ευρίσκεται μεταξύ περιβάλλοντος ευηκόου εις πάσαν προσπάθειαν τείνουσαν προς την παγίωσιν του υφισταμένου ειρηνικού καθεστώτος της Βαλκανικής.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ: Το Βασιλικόν Κολλέγιον (Κινξ Κόλετζ) ετέλεσε σήμερον μνημόσυνον επί τη εκατοστή επετείω από του θανάτου του Αδαμαντίου Κοραή, επ’ ονόματι του οποίου ιδρύθη έδρα της αρχαίας ελληνικής, βυζαντινής και νεοελληνικής Ιστορίας και Φιλολογίας εις το Κολλέγιον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT