90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24-10-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΡΗΞΗ: Ο αεροπόρος και εφευρέτης Ράινολδ Τίλλιγκ, ο οποίος από ετών επεδίδετο εις πειράματα κατασκευής ενός «αεροπλάνου ρουκέττας» δυναμένου να φθάση εις την στρατόσφαιραν, έπεσε θύμα τραγικού δυστυχήματος, μαζή με την συνεργάτιδά του δεσποινίδα Μπουντενχέμερ. Ο Τίλλιγκ εγέμιζεν εντός του εργαστηρίου του παρά το Oσναμπρυκ μερικούς πυραύλους διά τα πειράματα της εκσφενδονίσεως τα οποία επρόκειτο να εκτελέση την επομένην, όταν μεταξύ των χειρών του εξερράγη μία ποσότης 18 χιλιογράμμων εκρηκτικής ύλης. Το αποτέλεσμα της εκρήξεως ήτο τρομερόν. Ολόκληρον το εργαστήριον, το οποίον ήτο εκτισμένον εις το μέσον ενός πάρκου, ανετινάχθη εις τον αέρα.

ΤΑΒΛΙ: Γνωρίζετε διατί ο Σκύθης «γίγας» έμεινεν αναίσθητος επί του «ριγκ» κατά την συγκλονιστικήν συνάντησιν του Σταδίου; Η απορία λύεται από τας γλαφυράς περιγραφάς του επικού αγώνος, αι οποίαι είδον το φως. Ιδού λοιπόν η αφορμή της ήττης του Κβαριάννυ: «Την προηγουμένην του αγώνος έπαιζε τάβλι μέχρι του μεσονυκτίου. Κατόπιν τούτου δεν έπρεπε να ελπίζη να νικήση τον Λόντον». Οι απανταχού υποψήφιοι παλαισταί ή και οι σκεπτόμενοι απλώς να έλθουν εις χείρας με οιονδήποτε ας αποφεύγουν το αθωότατον τάβλι. Κίνδυνος θάνατος – και ξύλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT