90 χρόνια πριν…25-10-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Η κυβέρνησις των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να αναγνωρίση επισήμως την κυβέρνησιν της Ενώσεως Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών. Μεταξύ του Προέδρου Ρούσβελτ και του προέδρου της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της Σοβιετικής Ενώσεως αντηλλάγησαν ήδη σχετικά τηλεγραφήματα. Πρόκειται προφανώς περί γεγονότος σπουδαιοτάτου από διεθνούς απόψεως, το οποίον δύναται να έχη βαθυτάτην επίδρασιν επί της εξελίξεως ωρισμένων πολιτικών προβλημάτων, ως του προβλήματος της Aπω Ανατολής και του Ειρηνικού, εις το οποίον η επελθούσα έντασις των ρωσσοϊαπωνικών σχέσεων προσδίδει ιδιαιτέρως σοβαράν όψιν. Εις το τηλεγράφημα το οποίον απηύθυνεν εις τον Καλίνιν [φωτ. δεξιά], ο πρόεδρος Ρούσβελτ καθιστά γνωστόν ότι επιθυμεί να θέση τέρμα εις τας ανωμάλους σχέσεις των δύο μεγάλων χωρών.

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ: Η εν μέσω τόσης θολής ευρωπαϊκής ατμοσφαίρας εκραγείσα χθες κυβερνητική κρίσις εις την Γαλλίαν έρχεται να προσθέση μίαν επί πλέον αφορμήν ανωμαλίας εις την τεταραγμένην διεθνή κατάστασιν. […] Η ισορροπία των δυνάμεων η οποία θα αποδώση την νέαν Κυβέρνησιν φαίνεται αποκλίνουσα μάλλον προς την δεξιάν, δηλαδή προς μιαν αδιάλλακτον στάσιν απέναντι της χιτλερικής Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT