90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27-10-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

«ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ!»: Από αρκετών ήδη ημερών, ειδικαί αμαξοστοιχίαι και άπειρα τροχοφόρα μετέφεραν εις το Κελχάιμ άνδρας των ταγμάτων εφόδου. Οχι μόνον εις το Κελχάιμ αλλά και εις το Ρέγκενσμπουργκ. […] Οι εθνικοσοσιαλισταί παρήλασαν διά του Ρέγκενσμπουργκ κατά την νύκτα υπό τους ήχους ενός νέου εθνικοσοσιαλιστικού εμβατηρίου του οποίου η επωδός είνε: «Λαέ! Εις τα όπλα!». Και εις την δημαρχίαν του Ρέγκενσμπουργκ, η οποία χρονολογείται από του 15ου αιώνος, οι αρχηγοί των εθνικοσοσιαλιστών, κατά την νύκτα, συνήλθον εν άκρα μυστικότητι. Το θέαμα ήτο φαντασμαγορικόν. Η αίθουσα εφωτίζετο από εκατοντάδας κασσιτερίνων κηροπηγίων αι φλόγες των κηρίων των οποίων ετρεμόσβυναν μέσα εις το νυχτερινόν σκότος […].

ΑΝΘΗ: Η χθεσινή εορτή του Αγίου Δημητρίου ενεφάνισε την πρωτεύουσαν ολόκληρον με την πλέον πανηγυρικήν όψιν. Ανθη κατέκλυσαν τας οδούς και τας πλατείας, πρόχειρα ανθοπωλεία εστήθησαν παντού, η δε πλατεία του Συντάγματος, η πλατεία της Ομονοίας και η οδός Πανεπιστημίου μετεβλήθησαν εις απέραντα ανθοκήπια, αρωματίζοντα την ατμόσφαιραν. Ντάλιες, χρυσάνθεμα και ρόδα, με εμφάνισιν έξοχον, χρώματα ζωηρά και… τιμάς απροσίτους εκάλουν τους φιλανθείς επιμόνως να προσέλθουν εις τα πρόχειρα παραπήγματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT