90 χρόνια πριν…28-10-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Αγγέλλεται εξ Ιόππης ότι, παρά τα κυβερνητικά μέτρα, οι Αραβες ωργάνωσαν διαδήλωσιν διαμαρτυρίας κατά της μεταναστεύσεως των Ισραηλινών εις Παλαιστίνην. Η αστυνομία ηναγκάσθη να πυροβολήση κατά του πλήθους λόγω της απειλητικής αυτού στάσεως. Ενοπλοι Αραβες, εξερχόμενοι του τεμένους μετά την μεσημβριανήν των προσευχήν, προσεπάθησαν να διασπάσουν την αστυνομικήν ζώνην και να εισέλθουν εις την ισραηλιτικήν συνοικίαν. Η αστυνομία τους ημπόδισεν, επηκολούθησε δε ανταλλαγή πυροβολισμών. Υπάρχουν εκατέρωθεν αρκετοί τραυματίαι.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ: Κατά τηλεγράφημα εκ Δράμας, εις το χωρίον Βισοτσάνη εγένετο συμπλοκή μεταξύ γηγενών και προσφύγων, κατά την οποίαν εχρησιμοποιήθησαν μάχαιραι, όπλα, ρόπαλα και πτύα. Κατά την συμπλοκήν ετραυματίσθησαν σοβαρώς δύο και ελαφρότερον πολλοί. Η συμπλοκή προεκλήθη από το γεγονός ότι εις γηγενής απήγαγεν ωραίαν προσφυγοπούλαν, τούτο δε έφερον βαρέως οι συμπατριώται της απαχθείσης.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: Εις τας τόσας κατηγορίας ανθρώπων δικαιουμένων και αποζημίωσιν, προσετέθη χθες και νέα. Πρόκειται περί των εμπόρων χασισιού ή, επί το επιστημονικώτερον, των εμπόρων ινδικής καννάβεως. Το ποσόν της αποζημιώσεως το ορίζουν οι ίδιοι εις τρία εκατομμύρια δραχμάς. Ηδη δε απομένει παρά να ζητήσουν αποζημίωσιν και οι καταναλωταί ινδικής καννάβεως, κοινώς χασισοπόται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT