90 χρόνια πριν…31-10-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΚΟΣΜΙΩΣ: Τηλεγράφημα του Νομάρχου Κερκύρας κ. Μαρκέτη ανήγγειλε την λήξιν του επεισοδίου του δημιουργηθέντος εκ των προχθεσινών λυπηρών σκηνών εις βάρος των Ιταλών φασιστών της νήσου. Ο Νομάρχης αναφέρει ότι ο Πρόξενος της Ιταλίας, τον οποίον είχεν επισκεφθεί μετά του Εισαγγελέως χθες διά να του εκφράση την θλίψιν του διά τα λυπηρά επεισόδια, τον αντεπεσκέφθη το απόγευμα, διά να του ανακοινώση ότι δεν υφίσταται ζήτημα δυνάμενον να επηρεάση οπωσδήποτε την εγκαρδιότητα των στενών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Πρόξενος εξέφρασε προς τον Νομάρχην την πλήρη ικανοποίησίν του διά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν υπό των αρχών […] ο Νομάρχης, κατόπιν προσκλήσεως του Ιταλού Προξένου, συνώδευσεν αυτόν εις την Ιταλικήν Σχολήν, όπου ο Πρόξενος καλέσας τους καθηγητάς αυτής συνέστησε να διδάσκουν εις τους μαθητάς ν’ αγαπούν την Ελλάδα και να φέρωνται κοσμίως προς τους πολίτας.

ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ: Η επάνοδος του θερινού καιρού έσχε και όλα τα σχετικά επακόλουθα. Εκτός της καταργήσεως οιουδήποτε χειμερινού ενδύματος, της ζωηρεύσεως της κινήσεως εις τα θερινά κέντρα και τας ακτάς, είδομεν και την αθηναϊκήν καντάδαν γνωρίζουσαν νέας ημέρας, ή μάλλον νέας νύκτας, δόξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT