90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1-11-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ: Η κατάστασις εν Παλαιστίνη, παρά τα εκδοθέντα υπό του Αγγλου αρμοστού Αρθούρου Ουώκοπ καθησυχαστικά ανακοινωθέντα, παρουσιάζει αισθητήν χειροτέρευσιν από ημέρας εις ημέραν, αυτός δε ο αγγλικός Τύπος, ο οποίος ευνοήτως προσπαθεί να μειώση την σοβαρότητα των γεγονότων, αναγνωρίζει ότι αι ταραχαί μεταξύ Αράβων και Εβραίων έχουν προσλάβει επικίνδυνον μορφήν. Ο απολογισμός των δύο πρώτων ημερών, εκ των γνωσθέντων μέχρι τούδε στοιχείων, φαίνεται περιλαμβάνων τριάκοντα νεκρούς και πλέον των εκατό τραυματιών.

ΦΟΒΟΥ: Η πρωτεύουσα έχει γεμίσει από κυνήγι όλων των ειδών, το οποίον περιφέρεται προς πώλησιν εις πάντα ανεξαιρέτως τα αθηναϊκά πεζοδρόμια. Εκείνοι οι οποίοι ιδιαιτέρως αφθονούν είνε οι λαγοί, με τας κεκοσμημένας διά φύλλου σκίνου κοιλίας. Παρ’ όλην την αφθονίαν όμως, το προσφερόμενον θήραμα δεν είνε ούτε ευθηνόν, ούτε πρώτης ποιότητος. Υπήρξε μάλιστα συμπολίτης, ο οποίος αγοράσας λαγόν από υπαίθριον «λαγοπώλην» των Χαυτείων, και μαγειρεύσας αυτόν, εκινδύνευσε να δηλητηριασθή από το επακολουθήσαν στιφάδον. Δ’ αυτό ετέθη εις χρήσιν η ακόλουθος ρήσις, αποτελούσα παραποίησιν παλαιάς: «Φοβού τους λαγωούς και σκίνα φέροντας»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT