90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-11-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΛΟΓΕΣ: Αι γερμανικαί εκλογαί της 12ης προσεχούς Νοεμβρίου θα είνε, αναμφιβόλως, αι περιεργότεραι από τας εκλογάς τας οποίας εγνώρισε το Ράιχ κατά τα τελευταία αυτά έτη. Πράγματι, υπό το κρατούν χιτλερικόν καθεστώς, κανέν άλλο κόμμα εκτός του εθνικοσοσιαλιστικού, του οποίου παντοδύναμος αρχηγός είνε ο Αδόλφος Χίτλερ, δεν έχει το δικαίωμα να εκδηλωθή δημοσία εις την Γερμανίαν. Ποίαν λοιπόν σημασίαν ημπορεί να έχη μια εκλογική βολιδοσκόπησις του λαού, όταν το μόνον δικαίωμα του λαού είνε να εκλέξη ωρισμένα πρόσωπα από ένα κατάλογον υποψηφίων, καταρτιζόμενον με την συγκατάθεσιν της κυβερνήσεως εις τρόπον ώστε να μη είνε δυνατή καμμία έκπληξις εκ των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας;

ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ: Είναι φανερόν πλέον ότι το πείραμα του προέδρου Ρούζβελτ διά την οικονομικήν ανόρθωσιν της χώρας του προσκρούει εις δυσχερείας ανυπερβλήτους, και ο λαϊκός εκείνος ενθουσιασμός με τον οποίον είχε γίνει αρχικώς δεκτή η εφαρμογή του, αρχίζει να ψυχραίνεται.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ: Η λειτουργία των Κρατικών Ενεχυροδανειστηρίων θα αρχίση προ των εορτών των Χριστουγέννων. Προσεχώς, ανοίγει το πρώτον Ενεχυροδανειστήριον εις το επί της οδού Σταδίου αρ. 5 οίκημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT