90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-11-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ: Κατά την σημερινήν συνεδρίασιν της Βουλής ο Πρωθυπουργός κ. Σαρρώ (φωτ. κέντρο) […] ανέγνωσε τας προγραμματικάς δηλώσεις. «Ο κόσμος», είπεν ο Γάλλος Πρωθυπουργός, «ευρίσκεται κατά την παρούσαν στιγμήν εις πλήρη σύγχυσιν υπό το κράτος εμπνεύσεων διακυβερνήσεως των διαφόρων χωρών διά της βίας και της εγκαταλείψεως πολυτίμων ατομικών ελευθεριών. Το σύστημα όμως τούτο, αντί να σώζη, επιτείνει την αγωνίαν των λαών. Κατά την παρούσαν όμως στιγμήν εκείνο το οποίον επείγει είνε η επίσπευσις της εκτελέσεως και ο παραμερισμός πάσης αναβολής. Το γαλλικόν κράτος έχει ανάγκην σταθερών οικονομικών και πίστεως. Η Γαλλία έχει ανάγκην της εγγυήσεως ενός ισορροπημένου προϋπολογισμού, ειλικρινούς και πλήρους».

ΜΕΡΙΔΕΣ: Ορθώς η Γενική Εποπτεία της Αγορανομίας υποδεικνύει εις τους εστιάτορας την ανάγκην της μειώσεως της τιμής των μερίδων του φαγητού, επαναφερομένων των κατά το 1930 ισχυόντων τιμολογίων. Διότι, αληθώς, τίποτε δεν δικαιολογεί τας υψηλάς τιμάς τας οποίας εξακολουθούν να ζητούν από τους πελάτας των οι εστιάτορες. Η τιμή των τροφίμων έχει εκπέσει αρκετά και μόνον μία κεκτημένη συνήθεια επιτρέπει την εις τα σημερινά επίπεδα διατήρησιν των τιμών των μερίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT