90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-11-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΑΓΩΓΗ: Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο διάσημος κινηματογραφικός αστήρ, υπήρξεν ήρως μιας δυσαρέστου περιπετείας, η οποία του εστοίχισε περί τα δύο εκατομμύρια δραχμών. Απαχθείς υπό συμμορίας ληστών, ανέκτησε την ελευθερίαν του μετά δώδεκα ώρας, αφού κατέβαλε το αναφερόμενον μυθώδες ποσόν των λύτρων. Το πράγμα συνέβη την 25ην παρελθόντος Αυγούστου. […] Η περιπέτεια αυτή ετηρείτο αυστηρώς μυστική μέχρι της παρελθούσης εβδομάδος, ότε ο αρχηγός της Καταδιωκτικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης ωμίλησε περί αυτής, εξ αφορμής της συλλήψεως του γνωστού ληστού Ρεντ Ο’ Ράινστερν, αναμεμιγμένου ως φαίνεται και εις την υπόθεσιν της αρπαγής του μικρού Λίντμπεργκ. Φαίνεται ότι ο ληστής αυτός υπήρξεν ο αρχηγός της συμμορίας η οποία απήγαγε τον Τσάρλι Τσάπλιν.

ΠΟΤΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Το 18ον άρθρον του αμερικανικού Συντάγματος, πέριξ του οποίου τόσοι αγώνες και τόσες συζητήσεις διεξήχθησαν κατά το παρελθόν, θα παύση οριστικώς ισχύον από σήμερον. Ως γνωστόν, διά του άρθρου αυτού είχεν επιβληθή από του 1918 η απαγόρευσις της πωλήσεως και καταναλώσεως οινοπνευματωδών ποτών εις τας Ηνωμένας Πολιτείας. Κατά τα τελευταία όμως έτη η κοινή γνώμη, η οποία άλλοτε είχεν υποστηρίξει την επιβολή του θεσμού αυτού, εκηρύχθη εναντίον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT