90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8–11–1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ: Εκ Χόλλυγουντ αγγέλλονται αι «ταρίφαι» αι οποίαι πρόκειται κατά πάσαν πιθανότητα να θεσπισθούν από τους κινηματογραφικούς οίκους διά την προμήθειαν θηρίων και εξωτικών ζώων χάριν των ταινιών εις τας οποίας αναπαρίστανται τραγικαί περιπέτειαι. Την πρώτην θέσιν, όπως θα έλεγε κανείς την θέσιν της… Γκρέτα Γκάρμπο, κατέχει, από τα ζώα του Ισημερινού, η καμηλοπάρδαλις, η οποία θα πληρώνεται μέχρι 500 δολλαρίων ημερησίως. Ο ρινόκερως διετιμήθη εις τα 350 δολλάρια, ενώ εις γορίλλας εξασφαλίζει εις τον κύριόν του 200 δολλάρια ημερησίως. Οι φίλοι των παραδόσεων θα δυσαρεστηθούν αναμφιβόλως όταν μάθουν ότι ο βασιλεύς των ζώων, ο λέων, διετιμήθη μόλις εις 100 δολλάρια.

ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΜΑΤΑ: Απογοήτευσιν βαθείαν ενέπνευσαν εις τους μονίμους πολιτικούς των καφενέδων αι εκ Θεσσαλονίκης ειδήσεις περί της πορείας των εργασιών της Βαλκανικής Διασκέψεως. Οι εξ αυτών εθνικισταί έλαβον την ευκαιρίαν να επαναλάβουν ότι μόνη λύσις της καταστάσεως είνε η διά των όπλων, συνοδεύοντας μάλιστα την διαβεβαίωσίν των με άγρια γρονθοκοπήματα κατά του μαρμάρου των τραπεζιών. Ούτω χθες, εις καφενείον της πλατείας Ηρώων, ομάς εθνικιστών καφεποτούντων διεφώνησε ριζικώς με ομάδα κομμουνιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT