90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9–11–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑ: Ο Τουκόι Ράο Πουάρ, μαχαραγιάς του Ντεβάς των Κεντρικών Ινδιών, εγκατέλειψε εις την τύχην των τους υπηκόους του και τον θρόνον του και έφυγε, συνοδευόμενος από μίαν ωραίαν «μπαγιαντέραν», φροντίσας, εννοείται, να συμπαραλάβη και το περιεχόμενον του κρατικού ταμείου ώς και τα κοσμήματα του θρόνου. Αυτό είνε το τελικόν –τουλάχιστον προς το παρόν– επεισόδιον μιας μακράς περιπετείας. Πράγματι, προ ετών ο Τουκόι Ράο Πουάρ είχε προσέξει εις το μπαλλέττο της αυλής μίαν ωραιοτάτην «μπαγιαντέραν», την Γιάνκι, η οποία ήτο 16 μόλις ετών, και διά πρώτην φοράν εχόρευε προ του μονάρχου, τυλιγμένη μέσα εις ένα νέφος γαλανών πέπλων. Ο μαχαραγιάς ηράσθη αμέσως της κόρης, ήτις έγινεν ταχέως ευνοουμένη του και η οποία, συν τω χρόνω, κατώρθωσε να κυβερνά δεσποτικώς εφ’ όλων.

ΑΓΡΙΩΣ: Η απεργία των αυτoκινητιστών είχε και τα φαιδρά επεισόδιά της. Κάποιος απεργός, εκτελών υπηρεσίαν της απεργιακής επιτροπής, εσταματήθη από τους απεργούς οι οποίοι τον εξέλαβον ως απεργοσπάστην. Παρά τας διαμαρτυρίας του δε, εξυλοκοπήθη αγρίως από τους δυσπίστους συναδέλφους του. Ούτω η απεργία έσχε την εξής πρωτοφανή εξέλιξιν: Αντί να ξυλοκοπηθούν οι απεργοσπάσται, αλληλοεξυλοκοπήθηκαν οι απεργοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT