Να είστε εκεί, κύριε Κασσελάκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα μαθαίνει ο ουρανοκατέβατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα οι δύο μήνες δεν αρκούν για να αναπληρώσουν τα τεράστια κενά που έχει στα διεθνή, εθνικά και πολιτικά πράγματα.

Ως γνωστόν, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον σάλο που προκάλεσε αποκαλώντας τα Κατεχόμενα «κρατίδιο», απολογήθηκε (φυσικά, σε βίντεο στα social media) ότι: «Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. (…) Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα» (22.9.2023).

Οι δύο μήνες είναι λίγοι για να βρει τις λέξεις που ψάχνει στα ελληνικά, πόσο δε μάλλον στο αυθεντικό πολακικό ιδίωμα. Επομένως, η αποστροφή του «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισ. ευρώ…», μάλλον πρέπει να αποδοθεί σε έλλειμμα λέξεων. Ενα γνήσιο τέκνο του κ. Πολάκη θα έλεγε «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν κατακλέψει τόσα δισ. ευρώ…». Αυτό δεν είναι η επωδός όλων των λαϊκιστών, αριστερά και δεξιά της σοσιαλδημοκρατίας του κ. Κώστα Σημίτη;

Στα σοβαρά τώρα – όσο σοβαρά μπορεί να μιλήσει κάποιος για πολιτικές καταστάσεις που μοιάζουν με την κωμωδία «Να είσαι εκεί, κ. Τσανς», με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Σέλερς. Το πρόβλημα του κ. Κασσελάκη δεν είναι το φτωχό του λεξιλόγιο αλλά η άγνοιά του για τα εθνικά θέματα, για την ιστορία του τόπου, ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσουμε εδώ ότι το έλλειμμα γνώσεων είναι επιβλαβές για τον τόπο, αλλά δεν προξενεί πάντα ζημιά στους πολιτικούς. Ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, που ήθελε να συναντήσει «τη νομπελίστα κυρία Κρούγκμαν», εκλέγεται σχεδόν αδιαλείπτως από το 2000· σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο πολιτικός μηχανικός, που έκανε «στροφή 360 μοιρών», επανεξελέγη θριαμβευτικώς παρά το γεγονός ότι κατάφερε τη… μισή. Ομως η άγνοια του κ. Κασσελάκη είναι αυτοχειριαστική. Ανοιξε μέτωπο στα αριστερά του και ανατινάζει όποιες γέφυρες προσπαθούσε να χτίσει στα δεξιά του. Τόσο καλή στρατηγική έχουμε να δούμε από τον Ιούνιο του 1941, δηλαδή από την επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα».

Πολλοί εικάζουν συνεργασίες στην Κεντροαριστερά, αγνοώντας ή παραβλέποντας το γεγονός ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που να μη συκοφαντήσουν. Ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου –στο όνομα του οποίου εσχάτως πίνουν νερό– άκουσε τα μύρια όσα. Επομένως, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει μια παράδοση που έχει βαθιές ρίζες στον χώρο. Ο ίδιος, φυσικά, δεν το γνωρίζει· απλώς αναπαράγει την τρέχουσα φιλολογία στα κοινωνικά δίκτυα. Υπό την έννοια αυτή δεν έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει ΤiκΤoκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT