90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-11-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ: Εις τας παραμονάς της πλήρους άρσεως της ποταπαγορεύσεως εις τας Ηνωμένας Πολιτείας, απέθανεν εις το Βανκούβερ μία γυναίκα η οποία, εξ αιτίας ακριβώς του «ξηρού» καθεστώτος είχε γίνει η «βασίλισσα» των νυκτερινών κέντρων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται περί της περιφήμου Τέξας Γκουΐναν, ωραιοτάτης γυναικός, διασήμου για τα νυκτερινά κέντρα της, όπου μεταξύ των χορών και των ασμάτων, καταναλίσκοντο τεράστιαι ποσότητες οίνου και οινοπνευματωδών ποτών. Ο θάνατός της προήλθε συνεπεία εγχειρήσεως, εις την οποία υπεβλήθη κατεσπευσμένων παθούσα εκ περιτονίτιδος.

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ: Οι πρωτοετείς φοιτηταί της νομικής, οι απορριφθέντες εις εν μόνον μάθημα, τελούν εν απογνώσει, διότι, εάν δεν δοθή εις τούτους το δικαίωμα να εξετασθούν κατά τον Δεκέμβριον, χάνουν το έτος των. Εν τω μεταξύ, οι ατυχείς φοιτηταί έχουν μεταβληθή… εις περιπλανωμένους Ιουδαίους, λόγω των περιοδειών των εκ των υπουργείων εις την πρυτανίαν και εξ αυτής εις τας εφημερίδας.

ΟΚΤΩ: ∆ιά την προσεχή εβδομάδα αγγέλλεται το άνοιγμα δύο κινηματογράφων ακόμη. Ούτω, η πρωτεύουσα αποκτά οκτώ κεντρικούς κινηματογράφους, επιτείνοντας την σχετικήν κρίσιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT