90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-11-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ: Το αποτέλεσμα του προχθεσινού δημοψηφίσματος και των εκλογών εν Γερμανία, ανεξαρτήτως των μέσων τα οποία κατεβλήθησαν ίνα εμφανισθή τόσον συντριπτικώς μεγαλειώδες, αποτελεί πλέον διά την Ευρώπην ολόκληρον μιαν πραγματικότητα. Τα 40 εκατομμύρια των Γερμανών τα οποία εψήφισαν υπέρ της πολιτικής του Χίτλερ ενέκριναν κατά τρόπον τελειωτικόν, αλλά και επίσημον, την αποχώρησιν της Γερμανίας εκ της Κοινωνίας των Εθνών και την απόφασιν αυτής όπως επιδιώξη την ισοτιμίαν εις όλας τας διεθνείς διασκέψεις. Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας –αυτή είνε η ισοτιμία της– τίθεται ήδη επί νέας βάσεως. Δεν την ζητεί πλέον ο Χίτλερ, το Εθνικοσοσιαλιστικόν κόμμα, ο συνασπισμός της δεξιάς ο οποίος ημπορούσε να αντιπροσωπεύη τo 60% του γερμανικού λαού εάν ως αφετηρία εκτιμήσεως των δυνάμεων ελαμβάνετο το τελευταίον Ράιχσταγκ. Την ζητεί ο γερμανικός λαός εν τω συνόλω του, πλην μιας ελαχίστης, ασημάντου μειοψηφίας, εκείνης ακριβώς η οποία εχρειάζετο διά να εξαρθή περισσότερον ο όγκος της πλειοψηφίας.

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ: Κατά τας εκ Νέας Υόρκης πληροφορίας, οι περίφημοι πρωταγωνισταί της οθόνης Μαίρη Πίκφορδ και Ντούγκλας Φαίρμπανκς, το πάλαι ποτέ ιδεώδες ζεύγος του Χόλλυγουντ, το οποίον τελευταίως είχεν έλθει εις διάστασιν, συνεφιλιώθη πάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT