90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-11-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΜΑΙΤΡ: Ο Ρώσσος συγγραφεύς Ιβάν Αλεξέγιεβιτς Μπούνιν, ο τιμηθείς προσφάτως διά του φιλολογικού βραβείου Νόμπελ, εγεννήθη τω 1870 […]. Εις το έργον του ανευρίσκονται πράγματι όλα τα στοιχεία τα οποία είχον αποτελέσει την δύναμιν και την αδυναμίαν του ρωσσικού ρεαλισμού. Κανείς άλλος προ του Μπούνιν δεν είχε περιγράψει με τόσην ακρίβειαν τα μάτια των αλόγων, το φως των ηλεκτρικών λαμπτήρων. Κανείς άλλος δεν παρετήρησε με τόσην ακρίβειαν τους διαφόρους ήχους της φύσεως. Ο Μπούνιν είνε, αναμφιβόλως, ο «μαιτρ» της ακριβολογίας. Δεν δέχεται ποτέ το «περίπου» και το «σχεδόν», αλλ’ αναζητεί πάντοτε τον ακριβή, τον συγκεκριμένον, τον λεπτολόγον χαρακτηρισμόν.

«ΞΕΣΚΟΥΦΩΤΟΙ»: Εις τας τάξεις εκείνων οι οποίοι διαμαρτύρονται διά την ακρίβειαν της ζωής προσετέθησαν τελευταίως και οι συμπολίται των οποίων οι πίλοι πνέουν τα λοίσθια. Αι διαμαρτυρίαι αφορμήν έχουν την ακρίβειαν των πίλων εφέτος, των οποίων η τιμή κυμαίνεται μεταξύ επτακοσίων και χιλίων δραχμών… Το πράγμα ασφαλώς θα έχη ως αποτέλεσμα το να πληθυνθούν οι «ξεσκούφωτοι» της πόλεως, οι οποίοι ήδη αποτελούν πολυπληθή τάξιν, εντός ολίγου δε διόλου παράδοξον να συγκροτηθούν εις συνέδριον και να διατυπώσουν αιτήματα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT