90 χρόνια πριν…17-11-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΥΑΡΕΣΤΟΣ ΕΚΠΛΗΞΙΣ: Η είδησις καθ’ ην επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων Βερολίνου και Βαρσοβίας διά την συνομολόγησιν συμφώνου περί μη επιθέσεως, προεκάλεσεν ευάρεστον έκπληξιν μεταξύ των κύκλων της Διασκέψεως του Αφοπλισμού. Κατά τους γαλλικούς διπλωματικούς κύκλους, η συμφωνία αύτη την οποίαν εξήγγειλαν τηλεγραφήματα εκ Βερολίνου και Βαρσοβίας, είνε φύσεως τοιαύτης, ώστε να χαλαρωθή οπωσδήποτε η οξύτης η κρατούσα εν Ευρώπη. Αρκεί μόνον αι επιδεικνυόμεναι προσφάτως εκ μέρους της Κυβερνήσεως του Βερολίνου διαλλακτικαί διαθέσεις να μη διαψευσθούν εκ των γεγονότων.

ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ: Ο περιλάλητος «Μπαρμπαγιάννης» ο οποίος μας έχει κυριολεκτικώς αλλάξει τον αδόξαστον με «τα κανάτια του» έχει γίνει τελευταίως το μήλον της έριδος. Το παλαιότατον αθηναϊκόν άσμα έχει ως γνωστόν ανασυρθή εκ της αφανείας από γνωστότατον και δημοφιλέστατον αθηναίον τενόρον, ο οποίος αφού το διεσκεύασε, το εξετέλεσε εις δίσκους γραμμοφώνου, γενικώς δηλαδή διεκδικεί ήδη τας δάφνας αν όχι του πατρός, τουλάχιστον του αναδόχου του άσματος. Ιδού όμως ότι ενεφανίσθη και άνθρωπος διεκδικών τα φωνογραφικά ποσοστά του «Μπαρμπαγιάννη» αυτός δε είναι ο υιός του Ελληνοβαυαρού συνθέτου Σάιλερ ο οποίος απέθανε το 1903, φέρεται δε ως πατήρ του λαϊκού άσματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT