90 χρόνια πριν… 18-11-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ: Ο κ. Μπάλντουιν ομιλών εις το Εδιμβούργον διά την Διάσκεψιν του Αφοπλισμού εδήλωσε τα εξής: «Κατά την παρούσαν στιγμήν από πολλούς ελλείπει το θάρρος λόγω των πολιτικών δυσχερειών, αίτινες ορθούνται προ ημών και αίτινες φράσσουν την οδόν εις την πρόοδον της Διασκέψεως του Αφοπλισμού. Εις την απόφραξιν της οδού αυτής καταβάλλομεν ήδη όλας μας τας προσπαθείας. Η απουσία της Γερμανίας, η στάσις της Ιταλίας, ως αναφέρει αυτάς τουλάχιστον ο Τύπος, αποτελούν πραγματικάς πολιτικάς δυσχερείας. Καθήκον μας δε είνε όπως ουδεμιάς προσπαθείας φεισθώμεν ίνα υπερπηδήσωμεν τας πολιτικάς αυτάς δυσχερείας και επιδοθώμεν εις το έργον του καταρτισμού της συμβάσεως διά τον περιορισμόν των εξοπλισμών. Ολοι είμεθα σύμφωνοι επί του ότι ο λαός μας επιθυμεί την ειρήνην, δεν θα επιτύχωμεν δε αυτήν ούτε διά της διακηρύξεως ότι αι υποχρεώσεις μας είνε κουρελόχαρτα ούτε αφοπλιζόμενοι πέραν του δέοντος».

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Επείγοντα τηλεγραφήματα εξ Ουασιγκτώνος αγγέλλουν ότι η Κυβέρνησις των Ην. Πολιτειών ανεγνώρισε τα Σοβιέτ. […] Οι κ.κ. Ρούζβελτ και Λιτβίνωφ κατέληξαν εις γενικήν συμφωνίαν επί πάντων των εκκρεμών μεταξύ Ην. Πολιτειών και Σοβιέτ ζητημάτων. Η συμφωνία περιλαμβάνει θρησκευτικά, προπαγανδιστικά και εμπορικά ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT