90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-11-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ: Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι, κατά τα αποτελέσματα εκατόν εκλογικών περιφερειών, σημειούται επικράτησις των κομμάτων της δεξιάς. Πάντως η τελική τύχη της συνθέσεως των νέων Κορτέζ θα εξαρτηθή εκ των εκλογών της 3ης Δεκεμβρίου. Εκ των 474 εδρών εκπληρώθησαν διά των χθεσινών εκλογών αι 236. Κατά τα συγκεντρωθέντα αποτελέσματα, τα ηνωμένα κόμματα της δεξιάς εκέρδισαν εκατόν έδρας, οι Ριζοσπαστικοί του κ. Λερού 48, οι σοσιαλισταί 19, οι αυτονομισταί των βασιλικών περιφερειών 13, οι της καταλανικής αριστεράς 30, οι σοσιαλισταί Καταλανοί 5 και οι κομμουνισταί 1.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Μια όλως εξαιρετική εγκληματική υπόθεσις απασχολεί τας τελευταίας εβδομάδας την κοινήν γνώμην των Ην. Πολιτειών. Δηλαδή, μια ολόκληρος σειρά μυστηριωδών εγκλημάτων έλαβεν αιφνιδίως τέλος με την σύλληψιν ενός πλουσίου και διασήμου χειρουργού της πρωτεύουσας της Καλλιφόρνιας, του ιατρού Θεοδώρου Χάρροκς, ιδιοκτήτου γνωστής κλινικής. Ο ιατρός υποβληθείς εις αυστηράν ανάκρισιν ηναγκάσθη να ομολογήση ότι επί τετραετίαν εξυπηρέτει τους κακοποιούς, των οποίων, χάρις εις την τέχνην του, ήλλαζε τας μορφάς, προστατεύων ούτω αυτούς εναντίον πάσης καταδιώξεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT