90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-11-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΕΡΣΙΒΑΛ ΦΟΣΕΤ: Κατά το 1925, ο Φώουσετ είχεν εκκινήσει μαζή με τους δύο συντρόφους του, διά να εξερευνήσουν τας απεράντους αγνώστους εκτάσεις εις τα ενδότερα του Μάττο Γκρόσο […]. Ο εξερευνητής είχε παραλάβει μαζή του και μιαν συσκευήν ασυρμάτου πομπού, με την οποίαν τον Δεκέμβριον του ιδίου έτους απέστειλε το τελευταίον του ραδιογράφημα: «Δεν θα αποστείλω πλέον ειδήσεις, διότι μετά τας τελευταίας συμπλοκάς μου με τους ινδούς, το πράγμα θα ήτο επικίνδυνον». Εκτοτε ο ασύρματός του εσιώπησεν, και ήρχισαν να κυκλοφορούν αι πλέον απίθανοι φήμαι περί της τύχης των τριών εξερευνητών. Αρκεταί αποστολαί ειργάσθησαν διά την ανεύρεσιν των ιχνών των κατά το 1928 οι δε Λούξμορ και Λοκ, ως και ο Ντάϊοτ επέστρεψαν με διάφορα ευρήματα από τα εξαρτήματα, τα οποία ανήκον εις την αποστολήν του Φώουσετ (στη φωτογραφία κρανίο που πιστεύεται ότι ανήκει σ’ αυτόν), πράγμα το οποίον ενίσχυσε την γνώμην, ότι οι τρεις εξαφανισθέντες είχον εύρει τον θάνατον.

ΕΓΚΛΗΜΑ: Συμμεριζόμεθα απολύτως την εκδηλωθείσαν αγανάκτησιν διά την αποσκοπουμένην οικοπεδοποίησιν του πεδίου του Αρεως. Ενα τοιούτον έγκλημα κατά της πρωτευούσης πρέπει οπωσδήποτε ν’ αποτραπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT