90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23-11-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: Ο «Μικρός Παρισινός» δημοσιεύει νέαν, εμπιστευτικού χαρακτήρος, εγκύκλιον της γερμανικής κυβερνήσεως προς τους εν τω εξωτερικώ πράκτοράς της, εις την οποίαν αναφέρεται ότι η κυβέρνησις του Ράιχ γνωρίζει ότι η Γαλλία και η Αγγλία στηρίζονται εις εκθέσεις τας οποίας απέστειλαν προς την γαλλικήν κυβέρνησιν οι εν Γερμανία μυστικοί της πράκτορες, ισχυριζόμενοι ότι η Γερμανία προβαίνει κρυφίως εις ισχυρούς εξοπλισμούς.

ΓΑΛΗΝΗ: Ο κ. Πρωθυπουργός διά της αγορεύσεώς του χθες εν τη Βουλή, απαντών εις τα υπό του κ. Μεταξά αναπτυχθέντα διά την εκ της Κυβερνήσεως αποχώρησίν του, έδωσε την ακριβή έννοιαν της χορηγηθείσης εις τον κ. Ε. Βενιζέλον αμνηστείας. Κύριος γνώμων εις το μέτρον τούτο της Κυβερνήσεως δεν υπήρξεν –ετόνισεν περίπου ο κ. Τσαλδάρης– η πραγματική ή η μη ενοχή του τέως Πρωθυπουργού εις το κίνημα της 6ης Μαρτίου. […] Η κυριαρχήσασα εις την Κυβέρνησιν σκέψις ήτο η γαλήνη του τόπου και προς την γαλήνην απέβλεψε προτιμήσασα να καταλίπη εις την συνείδησιν εκάστου την πεποίθησιν την οποίαν έχει περί της ενοχής ή μη του κ. Ε. Βενιζέλου, και ακολουθήσασα την οδόν της ομαλότητος, αφετηρία της οποίας είνε η αμνηστεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT