90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-11-1933

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

ΣΩΤΑΝ: Ο κ. Λεμπρέν εκάλεσε μετά την λήξιν των συνεννοήσεών του τον κ. Ερριό εις ον ανέθεσε την εντολήν του σχηματισμού κυβερνήσεως. Ο ηγέτης όμως των Ριζοσπαστικοσοσιαλιστών ηρνήθη να δεχθή την ανατεθείσαν εις αυτόν εντολήν, προβαλών λόγους υγείας. […] Αμέσως μετά τον κ. Ερριό ο Πρόεδρος κ. Λεμπρέν εκάλεσε τον κ. Σωτάν προς τον οποίον ανέθεσε την εντολήν του σχηματισμού της κυβερνήσεως. Ομιλών προς τους δημοσιογράφους κατά την έξοδόν του εκ των Ηλυσίων, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την στερράν θέλησιν να καταλήξη το ταχύτερον εις αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα γεγονότα δεν επιτρέπουν αναβολάς. Ο κ. Σωτάν εκ των Ηλυσίων μετέβη εις την οικίαν του κ. Σαρρώ, μεθ’ ου συνωμίλησεν επί μακρόν, είτα δε επεσκέφθη τους κ.κ. Ζανενί και Μπουισόν, προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής, τον κ. Ρενιέ, Γενικόν Εισηγητήν της επί των οικονομικών επιτροπής της Γερουσίας, τους κ.κ. Μαλβί και Ζακέ, πρόεδρον και εισηγητήν της επί των οικονομικών κοινοβουλευτικής επιτροπής, και τέλος τον κ. Ερριό.

ΠΡΟΟΔΟΣ: Η εγκαινιασθείσα χθες υπό του υπουργού των Εξωτερικών τηλεφωνική σύνδεσις της Ελλάδος με τα διάφορα ευρωπαϊκά κράτη είνε γεγονός άξιον πολλής σημασίας, διότι εισάγει αμέσως την χώραν μας εις τον κύκλον των πλέον προωδευμένων χωρών της Ευρώπης και ευκολύνει τα μέγιστα τας μεταξύ της ιδικής μας και εκείνων συναλλαγάς. Ας ελπίσωμεν ότι ταχύτατα αι Αθήναι θα συνδεθούν μεθ’ όλων των ξένων πρωτευουσών και ότι η σημειουμένη ήδη πρόοδος θα συνεχισθή αναπτυσσομένη ίνα η τηλεφωνική αυτή σύνδεσις εξυπηρετήση πράγματι την εθνικήν μας ζωήν και οικονομίαν.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: Τα τελευταία κρούσματα της Θεσσαλονίκης εις βάρος Ισραηλιτών πρέπει να επισύρουν την εξαιρετικήν προσοχήν του Κράτους και την άμεσον λήψιν μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT