90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29-11-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞ: Η σεμνή και απέριττος ιεροτελεστία η οποία έλαβε χώραν χθες την πρωίαν και την μεσημβρίαν το μεν εις το Α΄ Νεκροταφείον το δε εις τον ιστορικόν θάλαμον των Αβερωφείων Φυλακών δεν υπήρξεν απλή εκπλήρωσις ενός τύπου. Και μέσα εις το Νεκροταφείον και μέσα εις το «κελλί» των φυλακών ο παριστάμενος ησθάνετο το ρίγος να διατρέχη την σπονδυλικήν του στήλην και τους οφθαλμούς του να υγραίνονται. Διότι εκεί δεν προσήλθον απλώς οι οικείοι, οι φίλοι και οι συνεργάται των εκλιπόντων. Προσήλθεν η Ελλάς ολόκληρος, την οποίαν εβάρυνεν εν ηθικόν στίγμα και εφρόντισεν εν απλουστάτη επισημότητι να το εξαλείψη. […] Οι έξι τάφοι, οι οποίοι υπήρξαν εμπόδιον εις τον δρόμον της Ελλάδος δεν υπάρχουν πλέον.

«ΑΚΡΙΒΕΙΑ»: Αι διάφοροι αυτόματοι πλάστιγγες, αι εγκατεστημέναι εις διάφορα μέρη της πόλεως, ίνα δεικνύουν το βάρος των συμπολιτών, είναι τοσαύτης ακριβείας ώστε εάν ζυγισθή κανείς βλέπει ότι παχαίνει ή αδυνατίζει εντός της αυτής ημέρας… οκάδας ολοκλήρους! Τα δελτία δε της ενδείξεως βάρους γράφουν εις το όπισθεν μέρος των το εξής άφθαστον: «Ζυγίζεσθε τακτικά διά να εξασφαλίζετε την υγείαν σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT