Εμείς οι εκλεκτοί της Γης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Ο νέος χρόνος ξεκίνησε με ένα θαύμα. Τη διάσωση 379 επιβατών και του πληρώματος αεροσκάφους που τυλίχθηκε στις φλόγες, έπειτα από σύγκρουση στον διάδρομο προσγειώσεως αεροδρομίου της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Αλλά τα θαύματα –είτε η κοινωνία σήμερα πιστεύει σε αυτά είτε όχι– δεν διαρκούν πολύ. Ετσι, την ίδια μέρα, ένα drone «αγνώστου προελεύσεως» έπληξε διαμέρισμα στη Βηρυτό φονεύοντας τον υπαρχηγό της Χαμάς Σαλούχ αλ Αρούρι, που το Ισραήλ εδώ και χρόνια αναζητούσε «νεκρό ή ζωντανό», μαζί με άλλα δύο στελέχη της ίδιας οργανώσεως.

Η παραβίαση της κυριαρχίας χώρας που δεν εμπλέκεται άμεσα στις εχθροπραξίες υπήρξε κατάφωρη και η κυβέρνηση του Λιβάνου προσέφυγε αμέσως στον ΟΗΕ. Το Ισραήλ απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη της επιχειρήσεως. Αλλά και η Ουάσιγκτον, δίχως καμία προσυνεννόηση με την Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ότι ουδεμία σχέση είχε με το εγχείρημα. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση Νετανιάχου μένει ακάλυπτη από τη διοίκηση του προέδρου Μπάιντεν, του μεγαλύτερου «μη Ιουδαίου Σιωνιστή», όπως αρχίζουν να τον χαρακτηρίζουν πλέον οι επικριτές του.

Βεβαίως, η πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου είναι η ημέρα των εκλογών και η στήριξη των Δημοκρατικών από το ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Αλλά ο μουσουλμανικός κόσμος βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό, λόγω των υπερβασιών του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Και όχι μόνον. Η βομβιστική ενέργεια σε κοιμητήριο του Ιράν, με την εκατόμβη των νεκρών, ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί να τιμήσουν τη μνήμη του φονευθέντος από αμερικανικό drone ανώτατου στρατιωτικού διοικητού της χώρας Κασέμ Σουλεϊμανί, αυξάνει πλέον τον κίνδυνο επεκτάσεως του πολέμου. Ουδείς ανέλαβε χθες την ευθύνη. Οι υποψίες πέφτουν στους γνωστούς υπόπτους. Και ενώ αυτά συμβαίνουν εδώ στη γειτονιά μας, λίγο πιο πάνω, ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Ουκρανίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εμείς, οι άλλοι Ευρωπαίοι, που ο κάθε ένας χωριστά και όλοι μαζί στήσαμε το θαυμαστό οικοδόμημα του σύγχρονου πολιτισμού, απλώς αγωνιούμε. Με την ηγέτιδα μεγάλη δύναμη των ΗΠΑ ανήμπορη να ελέγξει το χάος που προέκυψε όταν ο γηραιός ηγέτης του ελεύθερου κόσμου θέλησε να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τα «τέρατα» της ανθρωπότητος. Είμαστε πράγματι το κάτι άλλο εμείς οι «εκλεκτοί» της Γης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT