Το μίσος στις ψυχές των εφήβων για το Aλλο

Το μίσος στις ψυχές των εφήβων για το Aλλο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης

Η είδηση είναι πως τέσσερις μουσουλμάνοι μαθητές σε σχολείο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας θέλησαν να επιβάλουν στους συμμαθητές τους τούς κανόνες της Σαρίας, λειτουργώντας ως θρησκευτική αστυνομία. Ηθελαν και απαιτούσαν σε άλλες αίθουσες διδασκαλίας να βρίσκονται τα κορίτσια και σε άλλες τα αγόρια, τα κορίτσια να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους και όλο το σώμα τους, να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, την Παρασκευή, ημέρα προσευχής, να τελειώνουν τα μαθήματα πιο νωρίς και όλα αυτά επί ποινή λιθοβολισμού για τους παραβάτες. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε την αστυνομία, παρενέβη η τοπική εισαγγελία, ενώ ενεργοποιήθηκε και η υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος.

Αν η Γερμανία βρίσκει τρόπους και παλεύει το θέμα της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων μεταναστών, άλλες χώρες έχουν παραδοθεί αμαχητί.

Οι Γερμανοί αντιλήφθηκαν πού οδηγεί η λειτουργία ενός παράλληλου συστήματος απονομής της δικαιοσύνης εντός του γερμανικού κράτους. Πού οδηγεί η ύπαρξη «κανόνων δικαίου» που όχι μόνο λειτουργούν παράλληλα, αλλά πρωτίστως αντιστρατεύονται τις αρχές επάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η σύγχρονη Γερμανία. Αντιστρατεύονται την ίδια τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Φαίνεται πως η εποχή που η Αγκελα Μέρκελ δήλωνε θριαμβευτικά ότι «το Ισλάμ μας ανήκει γιατί έχουμε εκατομμύρια μουσουλμάνους εδώ», πέρασε ανεπιστρεπτί. Σήμερα, ακόμα και οι Πράσινοι αναγνωρίζουν πως οι διαδικασίες απέλασης θα πρέπει να είναι πιο ταχείες και αποτελεσματικές, το δε Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα απομακρύνεται από τα πολυπολιτισμικά οράματα της Μέρκελ και στο πρόγραμμά του αναφέρει: «Θέλουμε μια κοινωνία που να είναι ενωμένη. Ο καθένας που θέλει να ζήσει εδώ πρέπει να αναγνωρίσει την κυρίαρχη ευρωπαϊκή μας κουλτούρα (leitkultur) χωρίς ναι μεν αλλά, καθώς και την αναγνώριση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ… Μόνον όσοι δεσμεύονται στην κυρίαρχη ευρωπαϊκή μας κουλτούρα μπορούν να ενσωματωθούν και να γίνουν Γερμανοί πολίτες».

Αν η Γερμανία βρίσκει τρόπους και παλεύει το θέμα της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων μεταναστών, άλλες χώρες έχουν παραδοθεί αμαχητί, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη δημιουργία γκέτο εντός των οποίων λειτουργούν άλλοι νόμοι, ενώ η πρόσβαση σε αυτά ακόμα και πυροσβεστικών οχημάτων είναι προβληματική. Οπως έχει αναλυθεί διεξοδικά, αυτά τα φαινόμενα έχουν προκαλέσει μια θεαματική μετακίνηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης προς πιο συντηρητικές θέσεις, έχουν ενδυναμώσει τα κόμματα που προβάλλουν μια σκληρή αντιμεταναστευτική ατζέντα. Η τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ενώ στην Ευρώπη ανακαλεί τις μνήμες και τις ενοχές του Ολοκαυτώματος, για τους μουσουλμάνους μετανάστες, κυρίως για τα νεαρά παιδιά της τρίτης γενιάς, ενισχύει την ταυτότητά τους και έχει προσλάβει τα χαρακτηριστικά ενός κινητοποιητικού μύθου. Ετσι όμως μεγαλώνει το χάσμα, πολιτικό και πολιτισμικό, που εμποδίζει τη διαδικασία της ενσωμάτωσης. Συνεπώς, τα φαινόμενα επιβολής της Σαρίας σε σχολεία στη Γερμανία δεν θα πρέπει να μας παραξενεύουν. Αλλωστε τη Σαρία εφάρμοσε ο Τσετσένος δολοφόνος του Γάλλου καθηγητή Σαμιέλ Πατί. Οι έξι συνεργοί του, που δικάστηκαν πριν από λίγο καιρό, ήταν όλοι έφηβοι 14 και 15 χρόνων, γεμάτοι μίσος για τον Αλλον.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT