Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Κασσελάκης

2' 9" χρόνος ανάγνωσης

Ιντιάνα Τζόουνς ή Ηρακλής επί το αρχαιοπρεπέστερον. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ουδείς δικαιούται να αμφισβητήσει την ενεργητικότητα του κ. Κασσελάκη. Αναλογισθείτε μόνο τι κατάφερε μέσα σε έξι μήνες. Διέκοψε τις διακοπές του για να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόλις ανέλαβε την ηγεσία του συμπαθούς ΣΥΡΙΖΑ –στην κατάστασή του μόνον συμπάθεια εμπνέει– κατάφερε να εκδιώξει τους αντιπάλους του. Αυτοί μαζεύτηκαν σε μια γωνιά των δημοσκοπήσεων. Κατάφερε να μειώσει το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του από το 17,5% των εκλογών στο 11,5%. Μη γελάτε… Αν θες να ανέβεις, πρέπει πρώτα να κατέβεις για να πάρεις φόρα. Μην ξεχνάτε τον Ρίτσο: «Να την πετιέται από ‘ξαρχής» – περί της «Ρωμιοσύνης» πρόκειται. Το ίδιο διάστημα ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να συνέλθει εις γάμου κοινωνίαν με τον σύντροφό του και να πάρει και κάνα μαλλινάκι για τον χειμώνα. Εν τω μεταξύ, υποθέτω ότι μέρα παρά μέρα βγάζει βόλτα και το συμπαθέστατο τετράποδο που τον συνοδεύει, εναλλάξ με τον σύζυγό του. Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, δεξιώθηκε τους συντρόφους του στην έπαυλή του στις Σπέτσες. Εκεί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες παρευρέθη και η κ. Ακρίτα και αντήλλαξαν όλοι μαζί ιδέες για το μέλλον του κόμματος, της Ελλάδας και του κόσμου. Κι εκεί που λες ότι η περιπέτεια έφτασε στο τέλος της, εκεί που λες ότι ο Ιντι απέκτησε επιτέλους τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, να σου πετιέται ο Πολάκης, που ώς τότε απολάμβανε τη ζέστη δίπλα στο τζάκι. Και ο Κασσελάκης, που μέχρι χθες πίστευε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, του δείχνει την έξοδο. Πόσα γρυλλίσματα μπορεί να αντέξει ένας ηγέτης; Απ’ ό,τι φαίνεται, η στόφα του αντέχει ακόμη. Σε λίγες ημέρες, θα έχουμε και το συνέδριο του κόμματος.

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που τον εμπνέει. Τι είναι αυτό που του δίνει την ορμή; Δεν τον θεωρώ ηλίθιο, οπότε δεν πιστεύω ότι τρέφει ψευδαισθήσεις για την πορεία του κόμματός του. Είναι η γοητεία της «ζύμωσης»; – όπως αποκάλεσε το πανηγύρι η κ. Γεροβασίλη; Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η «ζύμωση» είναι η Μονόπολι της Αριστεράς, το αγαπημένο παιχνίδι κοινωνικής συναναστροφής. Μπορεί να σε κρατήσει ξάγρυπνο έως τα ξημερώματα με ελάχιστο κόστος. Καμία σχέση με ρουλέτα. Ή μήπως είναι η βεβαιότητα ότι από τη θέση του θα υπηρετήσει το δίκαιο, όπως ο Τσώρτσιλ στον Β΄ Παγκόσμιο; Μετά από ενδελεχή παρατήρηση της συμπεριφοράς του, μπορώ να πω ότι αυτό που του δίνει ενέργεια και ορμή είναι η διασκέδαση. Σαν να τον έχουν καλέσει σε σαφάρι για τη γνωριμία με την άγρια ζωή. Και αποκομίζει εμπειρίες που θα τις αφηγείται για να σπάσει την πλήξη του δείπνου μεταξύ φίλων κάπου στη Φλόριντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT