Οταν δεν μπορείς να κερδίσεις, δημιούργησε σύγχυση

Οταν δεν μπορείς να κερδίσεις, δημιούργησε σύγχυση

6' 15" χρόνος ανάγνωσης

Η προτροπή του τίτλου είναι μια παλιά συνταγή για τους χαμένους. Δυστυχώς, στην Ελλάδα όπου βασιλεύει η ημιμάθεια, οι πονηροί πολιτικοί μας εκμεταλλεύονται παντοιοτρόπως αυτό το γεγονός και όπου μπορούν δημιουργούν σύγχυση για να κρύψουν τη γύμνια τους.

Εξηγούμαι. Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών. Μίλησε ξεκάθαρα για νοθεία στις εκλογές. Μάλιστα, τρεις φορές ανέφερε το επώνυμό μου για να υποστηρίξει ότι η αρθρογραφία μου είναι αποτέλεσμα οικονομικού συμφέροντος γιατί η Singular-Logic, που υλοποιεί το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών και στην οποία ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου της επιστολικής ψήφου, έχει σχέση μαζί μου. Επιπλέον ανέφερε ότι η Singular-Logic ανήκει στον όμιλο Space Hellas συμφερόντων «Μανωλόπουλου που είναι φίλος του Μητσοτάκη».

Κατ’ αρχάς, σαν ο άνθρωπος που σχεδίασε, υλοποίησε και είχε την απόλυτη ευθύνη για το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών από το 1981 μέχρι το 2009, θίγομαι προσωπικά όταν αμφισβητείται ένα καταξιωμένο έργο που έγινε θεσμός στον τόπο μας.

Λυπάμαι, γιατί πολύ θα ήθελα να ζούσαμε στις ΗΠΑ και να είχε γίνει αυτή η δήλωση στη Βουλή. Είναι τόσα τα ψέματα που υπάρχουν σε αυτή τη δήλωση, που θα έτρωγε μια μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, που είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη περιουσία του και η περιουσία όλων των βουλευτών του δεν θα έφτανε να την καλύψει. Ειδικά όταν μια εταιρεία είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο, όπως η Space Hellas. Δυστυχώς, ζούμε στην Ελλάδα όπου τα δικαστήρια δεν έχουν μάθει να τιμωρούν παραδειγματικά συκοφάντες, ώστε να σταματήσει αυτή η γάγγραινα που ταλανίζει την ελληνική πραγματικότητα.

Ελάτε να δούμε τα γεγονότα για να πιστοποιήσετε το επίπεδο των συζητήσεων στη Βουλή και πώς διαμορφώνονται οι εντυπώσεις. Ημουν πρόεδρος της Singular-Logic Integrator από το 2005 μέχρι το 2010, όταν αποχώρησα και έκτοτε δεν έχω καμία επαγγελματική ή άλλη σχέση. Η Singular-Logic συνεχίζει το έργο των εκλογών, που μέχρι το 2004 υλοποιούσε η Δέλτα Πληροφορική στην οποία ήμουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η Space Hellas εξαγόρασε τη Singular-Logic πριν από 3 χρόνια. Κατά συνέπεια ο Μανωλόπουλος δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν και δεν παίρνει το έργο χατιρικά, αλλά γιατί υλοποιεί με επιτυχία ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο έργο με μεγάλα ρίσκα. Ειδικά για εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όπως ήταν η Δέλτα Πληροφορική, η Singular Logic και η Space Hellas, μια αποτυχία στο έργο των εκλογών θα είχε καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα. Αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος που πουλάει ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού Χριστού και κηραλοιφές για τη φαλάκρα.

Το έργο των εκλογών υλοποιείται με επιτυχία από το 1981 μέχρι σήμερα. Εχουν μεσολαβήσει πέντε διαφορετικά νομικά πρόσωπα με διαφορετικές ιδιοκτησίες, ώστε να ακυρώνονται οι «φιλικές παραχωρήσεις». Το σημαντικότερο όμως στοιχείο, που αναδεικνύει την αξιοπιστία και ακεραιότητα της διαδικασίας, είναι το αναμφισβήτητο γεγονός ότι και τα τρία κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Σύριζα) που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1981 μέχρι σήμερα, βασίστηκαν στις υπηρεσίες που παρείχαν κατά καιρούς οι διάφορες εταιρείες. Δηλαδή και τα τρία κόμματα βρέθηκαν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για κανένα! Είναι, λοιπόν, φαιδρό να θέτει θέμα αξιοπιστίας και νοθείας το κόμμα του 4,4%.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει η Ελληνική Λύση. Πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2023 ο Βελόπουλος είχε θέσει και πάλι θέμα νοθείας στις εκλογές. Μάλιστα, την ημέρα της ψηφοφορίας στις 21 Μαΐου 2023, ο πρόεδρος βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε δήλωσε: «Κάναμε έναν τεράστιο μηχανισμό καταγραφής των αποτελεσμάτων ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας και πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο». Αφού, λοιπόν, ο καχύποπτος πρόεδρος έστησε ολόκληρο μηχανισμό για να αποτρέψει τη νοθεία και δεν βρήκε τίποτα, σημαίνει ότι δεν γίνεται καμία νοθεία. Τότε, γιατί φωνάζει τώρα; Βλέπετε πόσο εύκολα καταρρίπτονται τα έωλα επιχειρήματα!

Αλλά δεν είναι μόνο ο Βελόπουλος που ανακίνησε το θέμα. Ο κατά φαντασία πρωθυπουργός, με τελεσίγραφο καλεί τον πραγματικό πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα» και να προκηρύξει εκλογές παρουσία «[…] διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία […] Με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα».

Το τελεσίγραφο εξέπνευσε και ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός, ενώ ο Κασσελάκης όταν ήταν φαντάρος μπέρδευε τον βηματισμό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σαν ο άνθρωπος που σχεδίασα τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το 1981 μέχρι το 2009, πραγματικά θλίβομαι για την κατάντια της κατ’ ευφημισμό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του προέδρου της. Με υπηρεσιακή κυβέρνηση ορισμένη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός το 2015 και επανεξελέγη τον ίδιο χρόνο. Με υπηρεσιακή κυβέρνηση που όρισε ο Σύριζα εξελέγη πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης το 2019. Το να αμφισβητούμε το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προσβολή προς όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά και στον λαό όταν υπονοούμε ότι οι εκλογές, ανεξάρτητα πότε διεξάγονται, είναι διαβλητές.

Προσωπικά αντιμετώπισα αμφισβητήσεις τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Αυτές έγιναν για να δικαιολογήσουν την εκάστοτε αποτυχία τους. Είναι ευχής έργο που τόσο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Σύριζα είχαν την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να έχουν ιδίαν αντίληψη για την ακεραιότητα και διαφάνεια της διαδικασίας. Πίστευα ότι όλα αυτά τα έχουμε πλέον ξεπεράσει και συμπεριφερόμαστε σαν μια πολιτισμένη χώρα. Αλλά, να που εμφανίστηκε ο κυριολεκτικά άσχετος με την πολιτική για να αναζωπυρώσει το ζήτημα. Το χειρότερο είναι ότι επιμένει για τις απόψεις, παρά το γεγονός ότι για τη δήλωσή του αυτή υπάρχουν αντιδράσεις και από το κόμμα του. Αυτός όμως είναι ο χαρακτήρας του: Δεν κάνει ποτέ λάθος, ακόμα και όταν κάνει λάθος!

Μόνο ψεκασμένοι πιστεύουν ότι οι εκλογές μας νοθεύονται. Σε αυτούς φαίνεται ότι απευθύνεται ο εκπρόσωπος του Ιησού και ο κατά φαντασία πρωθυπουργός!

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Εδώ αμφισβητούνται καταξιωμένοι θεσμοί, που είναι επίτευγμα όλου του πολιτικού κόσμου. Οταν κλονίζουμε την πίστη των πολιτών στους θεσμούς, είναι σαν να ανοίγουμε την κερκόπορτα για ακραίες αριστερές και δεξιές δυνάμεις που καραδοκούν. Δυστυχώς, το κάνουμε με μικροπολιτικά κριτήρια αγνοώντας τους τεράστιους κινδύνους. Δεν είναι μόνον η αμφισβήτηση της ακεραιότητας των εκλογών. Οι ίδιοι, με την ίδια ευκολία και επιπολαιότητα αμφισβητούν και τη δικαιοσύνη.

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά η επίκληση του συμβούλου του Κασσελάκη και υποψήφιου ευρωβουλευτή του Σύριζα, Νίκου Φαραντούρη, προς την Ευρωπαία εισαγγελέα να «ρίξει την κυβέρνηση» στην οποία πριν από λίγους μήνες ο ελληνικός λαός έδωσε άνετη πλειοψηφία; Αμεση ήταν η αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην πρωτοφανή δήλωση, από όπου αντλώ ένα μικρό απόσπασμα: οι δηλώσεις συνιστούν «ευθεία προσβολή ολόκληρου του δικαστικού σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Παρά τις οξύτατες αντιδράσεις από πολλές πλευρές, ο καθηγητής Φαραντούρης εξακολουθεί να επιμένει και να υποστηρίζει τις εξωφρενικές δηλώσεις του. Βλέπετε, ακολουθεί κι αυτός το motto του προέδρου του: Δεν κάνει ποτέ λάθος, ακόμα και όταν κάνει λάθος!

Δεν είναι πάντως δύσκολο να φανταστείτε τι θα γινόταν αν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Σύριζα κάποιος βουλευτής της Ν.Δ. έλεγε αυτό που είπε ο Φαραντούρης! Θα καιγόταν η Ελλάδα για την επίκληση της «παρέμβασης ξένων»!

Θεέ μου, από ποιους μας γλίτωσες!

Ο κ. Ανδρέας Γ. Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT