Τα μυστήρια ενός σκανδάλου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Είναι αληθές αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. «Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επιβεβαιώνει ότι η αποστολή προεκλογικού υλικού σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις Ελλήνων πολιτών δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, αφού αποδείχτηκε ότι η σχετική λίστα είχε δημιουργηθεί στις 8 Ιουνίου 2023 και είχε σταλεί στον Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας στις 23 Ιουνίου 2023» (27.5.2024).

Ομως στην 68σέλιδη έκθεση της Αρχής περιλαμβάνονται και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ενα από αυτά αφορά την άτυπη έρευνα που έκανε η κυβέρνηση και στο τέλος αποπέμφθηκαν ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, και ο γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ. κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος. Κατά τα πόρισμα, «η Αρχή απέστειλε (…) έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, με το οποίο την κάλεσε (…) να συνδράμει στο έργο της Αρχής με την παροχή του συνόλου των στοιχείων που διαθέτει από τη δική της έρευνα, την οποία έχει ανακοινώσει δημοσίως. Η Αρχή δεν έλαβε απάντηση».

Λογικό! Εδώ μια απλή δημόσια υπηρεσία (η ΕΥΠ) απαξιοί να απαντήσει στα κορυφαία όργανα του πολιτεύματος (η Βουλή και η Δικαιοσύνη), θα απαντήσει κοτζάμ Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού σε μια ταπεινή Ανεξάρτητη Αρχή;

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι άλλο. Ο κ. Θεοδωρόπουλος, το στέλεχος της Ν.Δ. που αποπέμφθηκε, δήλωσε ότι δεν έλαβε τα προσωπικά στοιχεία των εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά «από “αρμόδιο κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. για τους εκλογικούς καταλόγους”, το οποίο δεν κατονόμασε αλλά επιφυλάχθηκε να κατονομάσει με το υπόμνημά του, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για “στέλεχος του Διαγραμματειακού”».

Η συνέχεια, όπως καταγράφεται στην απόφαση 16/2024, είναι σχεδόν κινηματογραφική. Ο κ. Θεοδωρόπουλος προσκομίζει το μήνυμα μέσω του «έλαβε το σχετικό excel (σ.σ.: με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών), από κάποιον αριθμό ελληνικού κινητού τηλεφώνου, του οποίου έχει αποκρύψει 5 ψηφία, ενώ εμφανή είναι το προτελευταίο και μικρά τμήματα κάποιων άλλων ψηφίων. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ισχυρίζεται ότι το εμφανές προτελευταίο ψηφίο δεν αντιστοιχεί, εξ όσων γνωρίζει, σε συνεργάτες του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, στους οποίους διακινήθηκαν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τη Διεύθυνση Εκλογών, σύμφωνα με το από 26/4/2024 δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών».

Τι είναι αυτά; Παντομίμα παίζουν με αυτήν τη σοβαρή υπόθεση; Φανταζόμαστε ότι η Δικαιοσύνη (για την ανεξαρτησία της οποίας πολλά θρυλούνται) θα βρει τον άγνωστο Χ που ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε γρίφο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT