Σήμερα ψηφίζουμε, να μην το ξεχάσουμε

Σήμερα ψηφίζουμε, να μην το ξεχάσουμε

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Οταν πηγαίνω σε καφέ αυτές τις μέρες, από επαγγελματική διαστροφή «στήνω αυτί» για να ακούσω τι συζητούν στα διπλανά τραπέζια. Ούτε ένας δεν ασχολείται με την πολιτική. Ακόμη και τα τραπέζια των ογδοντάρηδων, που συνήθως σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις, τώρα συζητούν για τον καιρό και την απότομη ζέστη. Αν κάποια φορά περάσει καμιά συνομήλική τους, θυμούνται πόσο ωραία κοπέλα ήταν στα νιάτα της. Και το δικό μας το τραπέζι, γενιά του Πολυτεχνείου, ξέχασε πως έχουμε εκλογές και αφοσιώθηκε στα αλλεπάλληλα αθλητικά γεγονότα. Αλήθεια, προς τι αυτή η αδιαφορία;

Παρακολουθώ ανελλιπώς και επισταμένως τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1974 και μετά και έχω μνήμες από τις εκλογές του 1963-1964. Δεν θυμάμαι τέτοια υποτονική προεκλογική περίοδο. Το σκέφτηκα πολύ και κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο νόμος του καπιταλισμού για τον ανταγωνισμό έχει καθολική ισχύ. Ως γνωστόν ο ανταγωνισμός, σε όλα τα επίπεδα, τονώνει το ενδιαφέρον και βελτιώνει το «προϊόν». Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Ολοι γνωρίζουν τον πρώτο, αυτό το παραδέχονται και οι αντίπαλοί του. Το ντέρμπι των παρακάτω ελάχιστα συγκινεί. Αρα έχουμε τη μία αιτία.

Νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν πολιτευόταν σήμερα, θα παρήλαυνε κι αυτός από το TikTok, ο δε Λεωνίδας Κύρκος θα σάρωνε με τη φυσαρμόνικά του.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Τι γίνεται στο σώμα των νέων ψηφοφόρων που εγγράφονται κάθε χρόνο στους εκλογικούς καταλόγους και είναι εκατοντάδες χιλιάδες; Υποθέτω πως ο τρόπος που παίζεται το παιχνίδι της πολιτικής δεν τους συγκινεί. Κοινότοπο, θα μου πείτε. Κοινότοπο αλλά πραγματικό και γι’ αυτό βλέπετε τους πολιτικούς αρχηγούς να ασχολούνται με το TikTok και το Instagram, μια και το Facebook και το Twitter έχουν ξεπεραστεί. Νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν πολιτευόταν σήμερα, θα παρήλαυνε κι αυτός από το TikTok, ο δε Λεωνίδας Κύρκος θα σάρωνε με τη φυσαρμόνικά του. Για τον Ανδρέα, το αφήνω στη φαντασία του αναγνώστη.

Επειδή μου τελειώνουν οι λέξεις, να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά πως σήμερα ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή. Για κυβέρνηση θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Σήμερα βάζουμε σταυρό σε αυτούς που κρίνουμε πως θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT