Απ’ τον Λαγό στην κ. Γαλάτω

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε που τα δύο ριζοσπαστικά άκρα διαγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της βίας. Ποιος δεν φοβόταν τότε τη Χρυσή Αυγή και τους συμμορίτες της; Eδερνε, κακοποιούσε, σκότωνε στο όνομα μιας ιδεολογίας που στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως προκάλυμμα μιας γυμνής αγριότητας, στα όρια της ψυχασθένειας. Δολοφονική και μια μερίδα, διόλου αμελητέα, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έκαψε τα τρία νέα παιδιά στη Marfin και, διεκδικώντας τις παραδόσεις της «17 Νοέμβρη», αποπειράθηκε να κάψει όποιον αστυνομικό στεκόταν απέναντι στις κατά τα λοιπά «δημοκρατικές» διαδηλώσεις. Και οι μεν και οι δε για να αισθάνονται πως υπάρχουν έπρεπε να μισούν. Η Χρυσή Αυγή δικάστηκε και τα ηγετικά της στελέχη βρίσκονται στη φυλακή. Ο κύκλος θα κλείσει μόνον όταν βρεθούν και συλληφθούν οι δολοφόνοι της Marfin. Ξεμπερδέψαμε με την Ακροδεξιά; Πολλοί ισχυρίζονται πως όχι μόνον δεν ξεμπερδέψαμε, αλλά ακολουθώντας το ευρωπαϊκό ρεύμα, η δική μας Ακροδεξιά ακολουθεί ανοδική πορεία. Ιδίως όσοι πολιτεύονται ως αναχώματα στην υποτιθέμενη επέλασή της. Οταν επαγγέλλεσαι τον αντιφασίστα χρειάζεσαι τον φασισμό για να μη μείνεις άνεργος. Η παρουσία των αντιρατσιστών παράγει πολύ περισσότερο θόρυβο από ό,τι ο ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία.

Τι σχέση έχει η κ. Γαλάτω, alias Γαλάτεια Αλεξανδράκη με τον έγκλειστο Λαγό; Εξελέγησαν και οι δύο στο Ευρωκοινοβούλιο με ακροδεξιά κόμματα. Φτάνει αυτό. Μόνον που η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένας μάλλον ευκαιριακός σχηματισμός, ο οποίος μοιράζει εθνικισμό. Και σίγουρα δεν παράγει βία. Η κ. Γαλάτω είναι κρεοπώλισσα. Ως καλή επαγγελματίας είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα μάθει πιο γρήγορα τους μηχανισμούς του Ευρωκοινοβουλίου από πολλούς ανεπάγγελτους συναδέλφους της. Ο όρος Ακροδεξιά είναι το σκιάχτρο της δημοκρατίας. Ακόμη κι αν είναι το γραφικό αντίγραφο του ειδεχθούς πρωτοτύπου τους. Ας μη βαυκαλιζόμεθα. Ο Βελόπουλος ή οι θρησκόληπτοι της Νίκης, ασχέτως εκλογικών ποσοστών, πόρρω απέχουν από όσα συμβαίνουν στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Τους λείπει η σοβαρότητα που θα τους επέτρεπε να τα μεταφράσουν στα ελληνικά.

Μπορούν να υπερασπισθούν την αντιευρωπαϊκή φιλορωσική στάση τους; Να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό ρεύμα που θα την υποστηρίξει; Τίποτε τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Οσο για τον πόλεμο στη Γάζα, την εργολαβία την έχουν αναλάβει οι ομόλογοί τους της Αριστεράς. Με απευθείας ανάθεση. Τα υπόλοιπα, περί ακροδεξιάς ανόδου στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποδοθούν στην ικανότητά μας να παίρνουμε στα σοβαρά τη γραφικότητά μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT