Ο βοσκός και οι χελώνες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Κανελλάκης. Σύνολο υποψηφίων, επτά. Δεν αποκλείεται να αυξηθούν. Ο Κανελλάκης ήθελε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, του ανακοίνωσε την αρνητική του απόφαση σε τυχαία συνάντησή τους έξω από την ταβέρνα «Μπακαλιαράκια» στην Πλάκα πριν από λίγους μήνες. Από τότε οι σχέσεις τους πάγωσαν.

Πάγωμα σχέσεων έπειτα από αμήχανες συναντήσεις, όχι απαραίτητα σε ταβέρνες, μοιάζει να είναι η αιτία και ορισμένων άλλων υποψηφιοτήτων. Ο Ανδρουλάκης δεν φημίζεται για την αδυναμία του στους βουλευτές – εκτός ολίγων εξαιρέσεων, όπως ο αεικίνητος Παναγιώτης Δουδωνής και ο χαμηλών τόνων Δημήτρης Μάντζος.

Είναι θετικό που γίνεται «ντόρος» με το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε τα υπόλοιπα κόμματα προκαλούν χασμουρητά, ακόμα και η Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η διπλή «σεισμική δόνηση» με Σαμαρά και Καραμανλή και το χθεσινό «σουξεδάκι» με τον Αυγενάκη δεν συγκρίνονται με τα θεάματα του ΠΑΣΟΚ.

Οι παγωμένες σχέσεις, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι τρεις κυρίες στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ παράγει δράμα επί 50 χρόνια. Το πρόβλημά του όμως δεν είναι το δράμα. Το πρόβλημά του είναι ότι πλέον παράγει λιγότερη πολιτική και περισσότερες προσωπικές φιλοδοξίες απ’ όσες μπορούν να καταναλώσουν οι ψηφοφόροι του, τα στελέχη του, αλλά και η ελληνική κοινωνία. Αν παρήγε περισσότερη πολιτική θα κατέβαιναν λιγότεροι υποψήφιοι, γιατί θα είχαν διαμορφωθεί δύο διακριτές τάσεις, όπως συνέβαινε πάντα, ακόμα και έως πολύ πρόσφατα. Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν τάσεις. Υπάρχουν, προς το παρόν, μόνο διακηρύξεις καλύτερου μάνατζμεντ από εκείνο του νυν προέδρου.

Θετικό επίσης είναι που κατεβαίνουν η Μιλένα Αποστολάκη και η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ λέγεται ότι προετοιμάζεται η Αννα Διαμαντοπούλου. Τρεις κυρίες της πολιτικής θα δώσουν στην κούρσα ιδέες, μαχητικότητα, λάμψη και σπιρτάδα, στοιχεία που δεν χαρακτηρίζουν αρκετά όλους τους άνδρες υποψηφίους. Θετικό που ρίχνεται στη μάχη για την παράταξη και ο Χάρης Δούκας, την ίδια ώρα που προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να καθαρίσει τη ζέουσα Αθήνα.

Από χθες λέγεται ότι ο Ανδρουλάκης ξαναβρήκε το κέφι του. Οι πολλές δυνατές αθηνοκεντρικές υποψηφιότητες, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα και η Νάντια, ροκανίζουν τον Δούκα στην Αθήνα, ενώ δεν διεκδικούν πρωτιά στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, όπου σαρώνει ο «βοσκός». Οσο για την Πελοπόννησο, θα μαζέψει το χαρτί ο Μιχάλης Κατρίνης. Κατά συνέπεια ο Ανδρουλάκης διεκδικεί πανελλαδική πρωτιά με διαφορά στον πρώτο γύρο. Αρκεί να μην αράξει στα «Μπακαλιαράκια» σαν τον λαγό του παραμυθιού και την πατήσει από καμιά χελώνα στον δεύτερο γύρο. Και υπάρχουν κάμποσες χελώνες έτοιμες να του κάνουν τη ζημιά. Ακόμα και ο Γιάννης Κανελλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT