«Ταχύτατα» αντανακλαστικά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

«Εκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των διεπαγγελματικών οργανώσεων της χώρας συγκάλεσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Κάποιοι, που για καιρό προσπαθούσαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του, ξαφνιάστηκαν. Ωστόσο, όταν τους ζητήθηκε να υπογράψουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε πόσο αναγκαίο για τις διαπραγματεύσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι να παραμείνει ο υπουργός στη θέση του, κατάλαβαν το… επείγον του θέματος λόγω ανασχηματισμού», έγραφε στις αρχές Ιουνίου η στήλη «Θεωρείο» της «Κ».

Ηταν λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν οι αλλαγές στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο των οποίων είδε την έξοδο και ο Λευτέρης Αυγενάκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και ίσως το φέρει ακόμη βαρέως, αν κρίνουμε από τα ασυγκράτητα νεύρα του στο βίντεο με το επεισόδιο στην πύλη επιβίβασης του αεροδρομίου. Αν και διαφορετικής βαρύτητας, μπορούμε να διακρίνουμε ένα κοινό νήμα στα δύο περιστατικά: κάποιοι το λένε αλαζονεία, άλλοι θράσος, άλλοι έπαρση της εξουσίας, πολιτικό κυνισμό, εθισμό στην υπουργική καρέκλα. Φυσικά, το επεισόδιο στο αεροδρόμιο είναι πολύ σοβαρότερο και ο Λευτέρης Αυγενάκης τα έκανε όλα λάθος, και κατά τη διάρκεια… και μετά, όταν υποτίθεται θέλησε να απολογηθεί.

Το μήνυμα «αλαζονεία τέλος» της κυβέρνησης, για να είναι πιστευτό πρέπει να απευθύνεται άμεσα.

Ας φύγουμε όμως από τον Λευτέρη Αυγενάκη και ας δούμε αν το Μέγαρο Μαξίμου τα έκανε όλα σωστά και αν, όπως γράφτηκε εκτενώς τις τελευταίες μέρες, επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά και δεν μπήκε στον πειρασμό να τηρήσει στάση αναμονής για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Οπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της αστυνομίας, το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security και μετέβη στην πύλη επιβίβασης.

Είναι μάλλον απίθανο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Αυγενάκη, να μην ενημερώθηκε άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εν συνεχεία το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, πέρασαν αρκετές μέρες μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις, μέχρι δηλαδή ο Αυγενάκης να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος για τη διαγραφή του και ακολούθως να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτά έγιναν το πρωί της Τετάρτης, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε τη διαγραφή Αυγενάκη και αφού από το βράδυ της Τρίτης το βίντεο με το επεισόδιο στο αεροδρόμιο είχε κυκλοφορήσει σε όλο το Διαδίκτυο. Οταν, από την Παρασκευή, φτάνει Τετάρτη για να ληφθούν αποφάσεις, τα αντανακλαστικά σίγουρα δεν θεωρούνται ταχύτατα.

Το μήνυμα «αλαζονεία τέλος» της κυβέρνησης, για να είναι πιστευτό πρέπει να απευθύνεται άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT