Τα μηνύματα που στέλνει ο Κασσελάκης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Πριν από μερικές ημέρες, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στα υπονοούμενα για «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα ταμεία;». Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος ο κ. Κώστας Αρβανίτης δήλωσε πως όταν ανέλαβε διευθυντής σε ραδιοφωνικό σταθμό προσκείμενο στο κόμμα, βρήκε εργαζομένους που αμείβονταν με «μαύρα». Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «μετά τον σάλο που προέκυψε από αυτές τις δηλώσεις και οι δύο τις πήραν πίσω». Προφανώς, κάποιοι τους είπαν ότι με αυτά που λένε δημοσίως, θα πλακώσουν δυο-τρεις εισαγγελείς στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, πώς γίνεται να παίρνεις πίσω μια τόσο ξεκάθαρη δήλωση, αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που αφορά πολλά δημόσια πρόσωπα. Ευτυχώς, αυτά τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη δεν είπαν το γνωστό: «Παρανοήσατε αυτό που θέλαμε να πούμε!».

Αυτή η «μαυρίλα» έγινε ακόμη πιο έντονη, όταν από ρεπορτάζ με πηγή την Κουμουνδούρου προέκυψε ότι στις εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ δαπάνησε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ πάνω από την κρατική επιχορήγηση. Ετσι, γνωστή ανώνυμη περσόνα του Διαδικτύου, προσκείμενη φανατικά στον Στέφανο Κασσελάκη, έθεσε το ερώτημα: από πού προήλθαν αυτά τα 2,5 εκατ.; Και το κερασάκι στη «μαύρη» τούρτα το έβαλε ο ίδιος ο αρχηγός, όταν δήλωσε, urbi et orbi, πως «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει «μαύρα λεφτά», εννοώντας και όχι υπονοώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ των άλλων έπαιρνε «μαύρο χρήμα». Με τούτα και με κείνα μαύρισε και η ψυχή μας.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρός παίκτης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του αντιλήφθηκε αμέσως πώς παίζεται το παιχνίδι, γνώριζε το συντροφοκτόνο παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα και προφυλάσσεται…

Και εκεί που νομίσαμε πως εξαντλήθηκαν τα μηνύματα που ήθελε να στείλει ο Στέφανος στον Αλέξη –διότι περί αυτού επρόκειτο–, αίφνης ο Στέφανος ανοίγει τον φάκελο της Τράπεζας Αττικής βάζοντας ερωτήματα των οποίων η απάντηση βρίσκεται στην περίοδο που διακυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν, όπως ισχυρίζεται, η κατάσταση της συγκεκριμένης τράπεζας δεν είναι η καλύτερη, θα πρέπει να δούμε τι έφταιξε γι’ αυτό. Και πρώτα πρώτα, να δούμε τα δανεικά και αγύριστα. Δηλαδή, πού πήγαν τα λεφτά των καταθετών. Ποιες επιχειρήσεις δανειοδοτήθηκαν. Ενα θέμα που θα φέρει σε δύσκολη θέση πρωτοκλασάτα στελέχη του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ και μερικούς από αυτούς που αντιπολιτεύονται σήμερα τον ίδιο, καθώς παλαιόθεν είχαν αναλάβει την Τράπεζα Αττικής υπό την προστασία τους. Με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια, λοιπόν, ο Στέφανος.

Είναι ολοφάνερο πως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρός παίκτης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του αντιλήφθηκε αμέσως πώς παίζεται το παιχνίδι, γνώριζε το συντροφοκτόνο παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα και προφυλάσσεται, στέλνοντας μηνύματα. Αν μπορέσουν να τα διαβάσουν οι αποδέκτες τους, καλώς. Αν όχι, αν δηλαδή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι λένε αυτά τα μηνύματα, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. Δεν γνωρίζω ποιος ανακάλυψε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον έφερε εδώ. Αν πάντως ήταν σκάουτερ στο ποδόσφαιρο, θα θησαύριζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT