«Μαργαριτάρια» υψηλής πολιτικής

6' 9" χρόνος ανάγνωσης

Αρχές Αυγούστου και όπως συνηθίζω τα τελευταία χρόνια, το σημερινό κείμενό μου θα είναι ελαφρύ σαν πούπουλο. Το 2021 και το 2022 τα κείμενά μου είχαν τίτλους «Πανωλεθρίαμβος» και «Πανωλεθρίαμβος Encore», όπου είχα παραδείγματα «μαργαριταριών» από εκθέσεις μαθητών και απαντήσεις από νέους σε διάφορα παιχνίδια. Το 2023 το κείμενό μου είχε τίτλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά στη βλακεία» και περιλάμβανε αποφθέγματα μεγάλων ανδρών για τη βλακεία. Σήμερα επιχειρώ να αναδείξω ορισμένα «μαργαριτάρια» πολιτικών, που ξεπερνούν κατά πολύ την ανοησία και την άγνοια των νέων παιδιών. Ελπίζω να μη σας απογοητεύσω.

-Το Koh-i-noor

Το ανεκτίμητο αυτό διαμάντι, που ζυγίζει 103,6 καράτια απονέμεται εκτός συναγωνισμού στον Ευάγγελο Αντώναρο, υποψήφιο βουλευτή και ευρωβουλευτή του Σύριζα, και πρώην εκπρόσωπο Τύπου και υπουργό του Κώστα Καραμανλή, για την ανάρτησή του στο Χ αμέσως μετά την πανωλεθρία του 2023: «Κάποτε έδωσαν σε έναν πίθηκο μια μπανάνα κι ένα διαμάντι. Ο πίθηκος διάλεξε την μπανάνα. Το διαμάντι δεν παρεξηγήθηκε κι ούτε προσπάθησε ποτέ να γίνει μπανάνα για ν’ αρέσει στον πίθηκο».

Ομολογώ ότι δεν βρίσκω χαρακτηρισμό για έναν υποψήφιο που δεν εκλέχτηκε, ο οποίος αποκαλεί τους ψηφοφόρους της πλειοψηφίας μαϊμούδες και τη Ν.Δ. μπανάνα. Αυτό όμως το περίφημο διαμάντι που έχασε 6 συνεχόμενες εκλογές και παραιτήθηκε, μάλλον γυαλάκι ήτανε.

Φαίνεται όμως ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος ειδικεύεται στην κολακεία του εκάστοτε αρχηγού του. Μόνο έτσι εξηγείται η ανάρτησή του: «Ο @skasselakis σήκωσε το γάντι κι είπε “βρείτε μου αντίπαλο” και πάμε στις κάλπες. Οχι γιατί του το “υπέδειξε” ο Τσίπρας με τη δήλωσή του. […] Η πρόβλεψη μου: ο σημερινός πρόεδρος θα τους πάρει τα σώβρακα. Οπως έστρωσαν, έτσι ας κοιμηθούν τώρα. Τους βρήκε απροετοίμαστους».

Αλήθεια, ποιος περίμενε τέτοιο φτύσιμο στο διαμάντι του;

Πάμε παρακάτω γιατί εδώ πρόκειται για φάρμα μαργαριταριών. Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (περίπου στα τέλη Μαΐου) εξέπληξε τους πάντες λέγοντας: «Και γιατί αποκλείετε το 3 μπροστά στο ποσοστό του Σύριζα;». Πολιτική διορατικότητα υψηλού βαθμού.

Για την ιστορία, ο Αντώναρος με την πολιτική οξυδέρκεια πάτωσε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2023 –πήρε 6.846 ψήφους, έναντι 12.694 του Χρήστου Σπίρτζη που είναι ο τελευταίος που εξελέγη– και στις πρόσφατες ευρωβουλευτικές ήταν δέκατος. Κρίμα το γλείψιμο!

-Το τελεσίγραφο του Κασσελάκη και άλλες ιστορίες

Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα είχαμε σκάσει στα γέλια. Ο κατά φαντασίαν πρωθυπουργός με τελεσιγραφικό διάγγελμά του καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα» και να προκηρύξει εκλογές παρουσία «[…] διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία […] Με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα που περιέγραψα».

Το τελεσίγραφο εξέπνευσε και ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός, ενώ ο Κασσελάκης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί στην ηγεσία του κόμματός του.

-Κασσελάκης Uber Alles

Με περισσή μετριοφροσύνη μάς δήλωσε: «Αν υπάρχει ένα άτομο το οποίο μπορεί να εμπνεύσει περισσότερο από εμένα, να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, να διοικήσει καλύτερα τη χώρα, να εκπροσωπήσει καλύτερα τη χώρα στο εξωτερικό, βρες το μου να το στηρίξω».

Κάτι μου θύμισε αυτή η δήλωση. Σε μια συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, ο μέγας Γιάνης Βαρουφάκης είπε το εξής ασύλληπτο: «Ακόμα και ο Θεός να γινόταν πρωθυπουργός, ακόμα και εγώ…». Με άλλα λόγια βάζει τον εαυτό του πάνω και από τον Θεό, ο αθεόφοβος! Από τον Γιάνη φαίνεται ότι γλιτώσαμε για καλά. Τώρα πώς θα ξεμπερδέψουμε με τον Στέφανο τον θαυματουργό δεν γνωρίζω.

-Επικίνδυνη άγνοια

Εκεί όμως που ο Κασσελάκης προκάλεσε διεθνές επεισόδιο αφορά τη Χαμάς. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό διατύπωσε την άποψη ότι «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε ως Διεθνής Κοινότητα, ώστε να φέρουμε μια ανάπτυξη σε αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς να καλύπτει κενά, στο κομμάτι στο οποίο κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας κ.λπ.».

Σήμερα επιχειρώ να αναδείξω ορισμένα «μαργαριτάρια» πολιτικών, που ξεπερνούν κατά πολύ την ανοησία και την άγνοια των νέων παιδιών.

Οπως είναι ευνόητο, η δήλωση αυτή για «ένα μέρος που κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» και ταυτόχρονα ανθρωπιστικό έργο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και μάλιστα από τον πρέσβη του Ισραήλ.

Φανταστείτε τον Κασσελάκη πρωθυπουργό να λέει όλες αυτές τις κοτσάνες στον πρόεδρο των ΗΠΑ! «Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο».

Μετά τον σάλο που ξέσπασε εμφανίστηκε ο νεοφώτιστος σύμβουλος του Κασσελάκη, Αρης Σπηλιωτόπουλος (πρώην port parole του Κώστα Καραμανλή) ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει ανασκευή καμίας δήλωσης (σημ. από τον Στέφανο Κασσελάκη). Αυτό που είπε είναι αυτό που λέμε όλοι μας μεταξύ μας, ότι σε κάθε οργάνωση, ακόμα και στον πυρήνα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υπάρχουν εξτρεμιστές και μη εξτρεμιστές. Οταν τα ηνία παίρνουν οι ακραίοι, δυστυχώς αυτά που λέμε casualties αυξάνονται» και πρόσθεσε ότι «εντός της Χαμάς υπάρχουν μόνο τρομοκράτες, αλλά υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι. Ετσι ήταν παλαιότερα οι τρομοκρατικές οργανώσεις και έτσι θα είναι».

Βέβαια, οι μη ακραίοι της Χαμάς κάνουν και ανθρωπιστικό έργο! Μερικές από τις γυναίκες ομήρους τις σκότωσαν χωρίς να τις βιάσουν.

-Οταν ο αρχηγός τρέφεται με χαβιάρι και σαμπάνια…

Το μαργαριτάρι που ακολουθεί το αντέγραψα από τα ΝΕΑ. Απολαύστε το:

«Καφές. Κάτι μου λέει ότι η Ιφιγένεια Μουμτζή θα γίνει η νέα σταρ της Ομάδας Αλήθειας. Μετά τις 4.000 καθαρά τον μήνα που υποσχέθηκε σε κάθε μεσαίο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τους εργαζόμενους νέους οι οποίοι δεν βγαίνουν πια για πολλά ποτά, αλλά κάθονται πέντε ώρες για έναν καφέ επειδή δεν έχουν λεφτά για δεύτερο. Μάλλον κανείς δεν της έχει πει πως αν κάποιος μπορεί να ξοδέψει ένα πεντάωρο σε μια καφετέρια, είναι με κάποιον τρόπο προνομιούχος».

Αν δεν το γνωρίζετε, η Ιφιγένεια Μουμτζή είναι 25 χρονών, απόφοιτος του London School of Economics και μέλος του think tank του Κασσελάκη. Δεν γνωρίζω τι τους μαθαίνουν εκεί στο LSE, αλλά μου φαίνεται ότι και αυτή έχει φυτέψει πολλά λεφτόδεντρα για να υπόσχεται 4.000 καθαρά στη μεσαία τάξη. Φαντάζομαι ότι λόγω ηλικίας θα έχουμε πολλά να ακούσουμε και να διασκεδάσουμε από την Ιφιγένεια στο μέλλον.

-Δεν είμαστε στα καλά μας!

Αφησα για το τέλος μια ασύλληπτη δήλωση που έγινε πριν από χρόνια από τον βουλευτή της ΔημΑρ και του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη. Εχω το ηχητικό documento και το ακούω κατά καιρούς για να συνειδητοποιώ ποιους στέλνουμε στη Βουλή. Σας το χαρίζω:

«Το σκέφτηκα σοβαρά. Γιατί οι μισοί σηματοδότες της κίνησης να μην έχουν γυναικείες φιγούρες ως σκίτσα και να έχουν μόνο τους γνωστούς Σταμάτη και Γρηγόρη, δηλαδή σκίτσο που παραπέμπει ευθέως στην υπόθεση μιας αρσενικής μορφής. Γιατί;».

Βρίσκω ότι η πρόταση είναι ελλιπής. Γιατί μόνο αρσενικό και θηλυκό; Και οι ΛΟΑΤΚΙ δεν περιλαμβάνονται στη συμπερίληψη; Επίσης, μερικά ανθρωπάκια πρέπει να είναι χοντρά για να εκπροσωπούν και τους υπέρβαρους συμπολίτες μας. Γιατί να είναι τα ανθρωπάκια κανονικού ύψους; Αλλα πρέπει να είναι ψηλά και άλλα κοντά. Και μετά, γιατί οι γυναίκες να φοράνε φούστα; Μήπως οι περισσότερες γυναίκες δεν φοράνε παντελόνια; Πρέπει να βρούμε άλλη σηματοδότηση για τα φανάρια της τροχαίας και να την πατεντάρουμε σε όλο τον κόσμο, ώστε όλοι μας να γίνουμε πάμπλουτοι! Πώς δεν το σκέφτηκε κανένας άλλος στον κόσμο;

Βλέπετε τι μπορεί να συμβεί όταν ξεφύγουμε από την οδό της λογικής. Κατ’ ευθείαν στο φρενοκομείο!

Καλό καλοκαίρι! Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

*O Ανδρέας Γ. Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT