Ολα καλά κι όλα ωραία…

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Στα νησιά, η ολονέν επιδεινούμενη λειψυδρία πιστοποιεί ότι ο υπερτουρισμός δεν είναι ούτε μαγική λύση ούτε «ψευδοπρόβλημα» αλλά δράμα, στους δε κάμπους ότι το αμέριμνο τυχοδιωκτικό καλλιεργητικό μοντέλο δεκαετιών εξάντλησε τα όριά του και μαζί τον υδροφόρο ορίζοντα. Στο Παρίσι, οι αθλήτριες και οι αθλητές μας δίνουν μαθήματα με τις καθαυτό αγωνιστικές προσπάθειές τους και με τις ώριμες δηλώσεις τους, είτε νικούν είτε ηττώνται. Στον ολισθηρό στίβο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως, αυτού του μείζονος υποκαταστάτου πάσης κοινωνίας και επικοινωνίας, όσοι απολαμβάνουν στο δεκατιανό τους χολή και στο μεσημεριανό τους όξος, αθλούνται στην εκτόξευση βιτριολιού κυρίως κατά της εθνικής μπάσκετ. Και το χρυσό να φέρει η ομάδα, όσοι δεν πρόκειται να χωνέψουν ποτέ ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τ’ αδέλφια του είναι βαθύτεροι Ελληνες από την αφεντιά τους, κάτι θα βρουν για να συνεχίσουν τον ανένδοτό τους κατά της «νόθευσης της περιούσιας φυλής μας».

Και κατά τα λοιπά; Κατά τα λοιπά, όλα καλά και άγια. Η δημοκρατία μας γιορτάζει την είσοδό της στην έκτη δεκαετία της σίγουρη για την ποιότητα των θεσμών της, τη διάκριση των εξουσιών της, την ανεξαρτησία των «ανεξάρτητων αρχών» της, τη σύννομη δράση των μυστικών υπηρεσιών της. Των οποίων, ως γνωστόν, προΐσταται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος είχε παραδεχτεί την ύπαρξη σκανδάλου υποκλοπών. Αποτέλεσμα αυτής της παραδοχής δεν ήταν η απομάκρυνση του κ. Δημητριάδη από το Μαξίμου; Εκτός και πιστέψουμε ότι, στα καλά του οικογενειοκρατικώς καθουμένου, η Ν.Δ. αποφάσισε να στραφεί κατά του νεποτισμού. Πιθανό. Αλλά πιθανότερο μοιάζει να χαρακτηριστεί ο Σηκουάνας υγειονομικώς ασφαλής για τους αθλητές.

Είναι απολύτως βέβαιο, πάντως, ότι αν ο κ. Μητσοτάκης ένιωθε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, στην εθιμική κυριακάτικη ανάρτησή του θα σχολίαζε διά μακρών, ανακουφισμένος, το πόρισμα του Αρείου Πάγου. Η πλήρης σιωπή του είναι γλαφυρότερη από δέκα άρθρα του κ. Βορίδη και είκοσι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μάλλον κατανοεί ακόμα και αυτός ότι ένα πόρισμα που κρίνει καλώς καμωμένη την παρακολούθηση από την ΕΥΠ αλλά και από φιλοπερίεργους ιδιώτες ενός αρχηγού κόμματος, δικαστικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, α, και μιας ντουζίνας νεοδημοκρατών υπουργών, κηρύσσοντας έτσι ανύπαρκτο ένα από τα κορυφαία σκάνδαλα του μεταπολιτευτικού βίου, αληθεύει όσο και ο μύθος του Πήγασου ή της Γοργόνας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT