Ηρωες του καλοκαιριού, influencers της καρδιάς μας

Ηρωες του καλοκαιριού, influencers της καρδιάς μας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Η μεγάλη οθόνη που στήνεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι στο καφενείο του χωριού φέτος δεν παίζει μόνο ποδόσφαιρο. Συχνά οι θαμώνες ζητούν «να το γυρίσουμε στους Ολυμπιακούς» ειδικά αν αγωνίζονται Ελληνες. Την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ ήταν «η μεγάλη στιγμή». Περίπου πενήντα άτομα κοίταζαν μέσα σε απόλυτη σιωπή τον flying Milto να προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. «Λες να τον ματιάσαμε και να μην τα καταφέρει;», ψιθύριζαν. Πήρε το χρυσό και ας μην κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του. Οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και τσούγκρισαν με θόρυβο τις μπίρες τους ενθουσιασμένοι. Οι συζητήσεις άναψαν αλλά παρά τον θόρυβο, ο θρίαμβος ήταν παρών για πολλή ώρα ακόμα στο καφενείο. Ασε που όλο και κάποιος καινούργιος που δεν πρόλαβε, έφτανε στο σημείο, μάθαινε τα μαντάτα και έριχνε λάδι στη φωτιά της χαράς. Δίπλα τα παιδιά είχαν φτιάξει κιόλας ένα πρόχειρο σκάμμα και αγωνίζονταν να πηδήξουν μακριά, όσο πιο μακριά γίνεται.

Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Λευτέρης Πετρούνιας, Θοδωρής Τσελίδης, Απόστολος Χρήστου, εθνική ομάδα πόλο, εθνική μπάσκετ. Μέσα στην αποπνικτική ζέστη του φετινού καλοκαιριού, ανάμεσα στα μπάνια και την ατελείωτη βαριεστημάρα, χιλιάδες παιδιά σήκωσαν τα μάτια από τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια και είδαν τους Ελληνες αθλητές να αγωνιούν, μοιράστηκαν με έναν τρόπο τα γέλια και τα δάκρυά τους, τις αγκαλιές και τη συντροφικότητά τους. Τα βίντεο από το Ολυμπιακό Χωριό με τα χάρτινα κρεβάτια και τα λιγοστά έπιπλα ξεχείλιζαν χαρά και ζωντάνια, ζωή φτιαγμένη από αληθινά πολύτιμα υλικά.

Οι ήρωες του φετινού καλοκαιριού δεν είναι αξιοζήλευτοι για το ακριβό τους αυτοκίνητο ή το τεράστιο σπίτι τους και τις χλιδάτες διακοπές τους. Είναι σπουδαίοι γιατί προσπάθησαν πολύ, πάλεψαν με δυσκολίες και αναποδιές και επέμειναν. Δεν πουλάνε απλώς ματαιοδοξία και στερεότυπες συμβουλές ζωής. Aκτινοβολούν ζωντάνια και αισιοδοξία, δεν παριστάνουν κάτι, είναι με όλη τους την ψυχή.

Χιλιάδες παιδιά σήκωσαν τα μάτια από τα ηλεκτρονικά και είδαν τους Ελληνες αθλητές να αγωνιούν, μοιράστηκαν τα γέλια και τα δάκρυά τους.

Είναι οι influencer που χρειαζόμαστε, αλλά κυρίως αυτοί που χρειάζονται τα παιδιά μας.

Είναι σίγουρο πως από Σεπτέμβρη πολλά παιδιά θα αναζητήσουν τον μικρό Τεντόγλου που κρύβουν μέσα τους σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους. Ελάχιστοι από αυτούς θα γίνουν πρωταθλητές. Ολοι τους θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και αν καταφέρουν να κρατήσουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, μεγαλώνοντας το κέρδος θα είναι τεράστιο.

ΥΓ.: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια διοργάνωση-επιχείρηση δισεκατομμυρίων και είναι άδικο οι πρωταγωνιστές πάνω στους οποίους στήνεται η φιέστα να αποκομίζουν ελάχιστα σχετικά υλικά οφέλη, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT