Ο πόλεμος ενάντια στη Δύση

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Πολλοί ανακουφίστηκαν από το γεγονός ότι ο δράστης της απόπειρας κατά του Τραμπ ήταν λευκός και χριστιανός. Αν ήταν μουσουλμάνος, μετανάστης ή είχε άλλα χαρακτηριστικά, που αποτελούν τις «εξαποδώ ταυτότητες», τότε θα υπήρχαν πογκρόμ και οδομαχίες στις ΗΠΑ με άγνωστη κατάληξη. Θα είχαμε στην Αμερική τον «εμφύλιο» που προφήτευσε για τη Βρετανία ο πολλά βαρύς δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ.

Αυτό όμως είναι απλώς «παρηγοριά στον άρρωστο». Τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι κάποιος διαταραγμένος μουσουλμάνος ή μετανάστης κ.λπ. δεν θα κάνει κάτι φρικτό. Αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί –πράγμα απίθανο– υπάρχουν αρκετοί λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα (που δεν ξέρουμε από ποια πόλη της Ρωσίας κρατάει η σκούφια τους) που θα ψευδολογήσουν, αρκετοί δημοσιογράφοι που θα καταπιούν και θα κοινολογήσουν την πουτινική προπαγάνδα και αρκετοί πολιτικοί που θα διακηρύξουν ότι οι χουλιγκάνοι-τρομοκράτες «έχουν ένα ιδεώδες υπέρ του δυτικού ανθρώπου».

Το βλέπουμε αυτές τις μέρες στη Βρετανία. Η διττώς ψευδής είδηση πως «μουσουλμάνος», «μετανάστης» έσφαξε τρία μικρά κοριτσάκια, έβγαλε από τον βόθρο ό,τι χειρότερο έχει η χώρα. Αυτοί παρέσυραν κι ευπρεπείς ανθρώπους, που δικαιολογημένα νιώθουν ότι αποκλείονται από το πάρτι της παγκοσμιοποίησης, ότι χάνουν παλιές σταθερές του βίου τους (όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας) χωρίς να κερδίζουν κάτι άλλο. Υπάρχει συσσωρευμένη δυσαρέσκεια στις δυτικές κοινωνίες, πάνω στην οποία τοκίζουν τα ξενοφοβικά κόμματα, διάφοροι διεθνείς αεριτζήδες τύπου Ελον Μασκ – κατάντησε χειρότερος από τα ανώνυμα τρολ τα οποία φιλοξενεί στο Twitter που αγόρασε. Υπάρχουν «ινφλουένσερ» της πυρκαγιάς σαν τον Κύπριο ευρωβουλευτή, συν ο Πούτιν. Ολοι αυτοί ρίχνουν λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει, επειδή απορρυθμίστηκε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο και δεν υπάρχει νέο.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να απονομιμοποιηθεί η ακροαριστερή τρομοκρατία, η οποία είχε επίσης στον πυρήνα των δικαιολογιών τις (οικονομικές) «αγωνίες των απλών ανθρώπων». Φοβόμαστε ότι θα χρειαστεί περισσότερος για την απονομιμοποίηση της Ακροδεξιάς. Οχι μόνο γιατί πατάει σε βαθύτερες (από τη θεωρία του κεφαλαίου) προκαταλήψεις, αλλά διότι διάφοροι ακροδεξιοί προσπαθούν να τη νομιμοποιήσουν διά της ανοχής που επέδειξαν οι κοινωνίες στην προηγούμενη ακροαριστερή τρομοκρατία· είναι κάτι σαν τις δικαιολογίες της Ν.Δ. «ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ…».

Οι δυτικές κοινωνίες βρίσκονται σε κινούμενη άμμο, όπου κάθε σπασμωδική κίνηση σε βυθίζει πιο βαθιά. Και η πλήρης καταβύθισή τους είναι ο τελικός στόχος όλων των εχθρών της Δύσης…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT