Τα κενά που δεν κλείνουν

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Επιχειρηματίας στη Χαλκιδική στήνει ένα λούνα παρκ με διάφορα παιχνίδια και χωρίς καμία άδεια από τον δήμο ή το ελληνικό κράτος αρχίζει να το λειτουργεί. Οι άνθρωποι του δήμου, η Αστυνομία και οι Αρχές της περιοχής βλέπουν κόσμο –κυρίως οικογένειες με παιδιά– να προσέρχεται, να πληρώνει εισιτήριο για να διασκεδάσει με τα παιχνίδια που προσφέρει το λούνα παρκ, αλλά κανένας δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει τα χαρτιά του επιχειρηματία για να διαπιστώσει τη νομιμότητα και την ασφαλή λειτουργία του. Ωσπου ένα κάθισμα σε μια περιστρεφόμενη πλατφόρμα ξεκολλάει από τη βάση της, παρασέρνοντας στον θάνατο έναν 19χρονο.

Ε, λοιπόν, αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οτι ενώ εξελέγη –δύο φορές– με την υπόσχεση ότι θα βάλει τις βάσεις της ορθής λειτουργίας του κράτους, ότι θα θέσει κανόνες στη λειτουργία της κρατικής μηχανής και θα διορθώσει τα κακώς κείμενα, πέντε χρόνια μετά, ελάχιστα έχουν αλλάξει.

Δεν το αποδεικνύει μόνο το λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Το αποδεικνύει η τραγωδία στα Τέμπη, όπου ένας ανεύθυνος και ανίκανος σταθμάρχης οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους χωρίς οι συνάδελφοί του ή οι διαδικασίες ασφαλείας του ΟΣΕ να μπορέσουν να διορθώσουν τις λανθασμένες επιλογές του ώστε να αποτρέψουν το μοιραίο. Το αποδεικνύει το παρ’ ολίγον τραγικό ατύχημα πριν από λίγες ημέρες με το Ι.Χ. που βρέθηκε στον αέρα μεταξύ λιμανιού και πλοίου, όταν παρά τις άθλιες καιρικές συνθήκες οι υπεύθυνοι του πλοίου συνέχιζαν τη φόρτωση αυτοκινήτων. Το αποδεικνύει η αδιαφορία του κράτους για το ότι κάθε μέρα στις τουριστικές περιοχές της χώρας ενοικιάζονται βαρκάκια με εξωλέμβιες μηχανές σημαντικής ιπποδύναμης (25 ή και 30 ίππων) σε τουρίστες που δεν έχουν δει ποτέ θάλασσα και έχουν μηδενικές γνώσεις ναυτοσύνης. Οτι παρά το γεγονός πως κάθε χρόνο έχουμε πολλούς θανάτους από «γουρούνες», εντούτοις το σχεδόν αδύνατον να οδηγηθεί τετράτροχο ενοικιάζεται σε αμέριμνους τουρίστες – μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένας 22χρονος σκοτώθηκε με ένα τέτοιο ενοικιασμένο όχημα στην Ανδρο. Το αποδεικνύουν, τέλος, καθημερινά οι επιθετικές συνθήκες οδήγησης στους δρόμους της Αθήνας, χωρίς η Αστυνομία να λαμβάνει μέτρα που να δημιουργούν την αίσθηση στον πολίτη ότι δεν παραμένει ζωντανός από τύχη.

Χρειάζονται κανόνες, συνεχείς έλεγχοι, σκληροί νόμοι και σοβαρότητα για να βελτιωθεί το κράτος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT