Το μυστικό μιας αποπομπής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Να συμφωνήσουμε ότι «από πίτα που δεν τρως μη σε μέλλει κι αν της καεί ο Φάμελλος», αλλά θα μείνουμε με την απορία: Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Στέφανο Κασσελάκη να αποφασίσει –μόνος του; Με τον κ. Τάιλερ ΜακΜπέθ; Με τον wedding planner του γάμου του;– την αποπομπή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;

Στα «Αποσπάσματα από την (σ.σ.: εκ του μακρόθεν και διά τηλεδιάσκεψης) ομιλία μου στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει: «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε μια νέα πορεία εξωστρέφειας, με έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, της κοινωνίας, των πολιτών. Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Και σε αυτήν τη νέα πορεία εισηγούμαι μια νέα σύνθεση για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης, η οποία πιστεύω θα ενισχύσει την αποδοτικότητά μας ως Ομάδα αλλά και τη δύναμη πυρός μας» (Facebook, 27.8.2024).

Ολα αυτά καλά και όλα ωραία, αλλά ο κ. Σωκράτης Φάμελλος γιατί θυσιάζεται; Ηταν πολύ δεξιός για τα γούστα του; Δεν ήταν αρκούντως φωνακλάς; Λειτουργεί ως Ιφιγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος στα Χανιά; Επιπλέον, τι περισσότερο έχει ο κ. Νίκος Παππάς πέρα από τη γνωστή καταδίκη του «με 13 ψήφους υπέρ, χωρίς καμία μειοψηφία, του αποδίδουν αντιθεσμικές, αντισυνταγματικές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης να αποκτήσει δικό της κανάλι»; («Καθημερινή», 10.4.2023).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη ο ΣΥΡΙΖΑ· δηλαδή, να πάνε οι σταλινικοί με τους σταλινικούς, οι ακροδεξιοί των ΑΝΕΛ με τους ακροδεξιούς κ.λπ., μπας και βρούμε άκρη σε αυτήν την πολύπαθη Αριστερά. Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε άλλον έναν. Δεν είναι μόνον αυτό που έλεγε ο Αμπροουζ Μπιρς για την πολιτική, «ένας αγώνας συμφερόντων μεταμφιεσμένος σε διαγωνισμό αρχών»· ο κ. Παππάς προτιμήθηκε διότι θρυλείται ότι ελέγχει μεγάλο μέρος της Κεντρικής Επιτροπής και θα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη αν αμφισβητηθεί από τον έτερο Ηρακλή του Στέμματος κ. Παύλο Πολάκη. Είναι ότι αυτές οι σημαντικές αποφάσεις για την πλατεία Κουμουνδούρου λαμβάνονται στα Χανιά, δίχως να ερωτηθεί κανείς. «Ο κ. Κασσελάκης συγκάλεσε εκτάκτως την Κ.Ο. και ανακοίνωσε στους βουλευτές τις αλλαγές που θέλει να κάνει. Αυτό δεν λέγεται δημοκρατική – συλλογική λειτουργία. Αυτό λέγεται ενός ανδρός αρχή», έγραψε στο κύριο άρθρο η «Εφημερίδα των Συντακτών» (28.8.2024).

Πήξαμε στους πολυπράγμονες πολιτικούς, που «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν» για ένα πουκάμισο αδειανό, ένα καλό αποτέλεσμα σε κάποια Κεντρική Επιτροπή. Μήπως –για να δούμε εμείς οι υπόλοιποι προκοπή– να αλλάξουν τα κόμματα πορεία;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT