Τα στέφανα του Στέφανου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Αυτό το «μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου», που ξεστόμισε ο Παύλος Πολάκης στη σύμβουλο του Aδ. Γεωργιάδη, δεν θα το έλεγε σε έναν άνδρα. Καμιά αντρούκλα δεν ζητάει τον λόγο από έναν άλλον άνδρα επειδή μπορεί να στραβώσει τη μούρη του πάνω σε μια λογομαχία, αλλά θεωρεί αδιανόητο μια γυναίκα να τον κοιτάζει περιφρονητικά όταν της τα ψέλνει ένα χεράκι. Οχι μόνο δεν πρέπει «να στρίβει τη μούρη της», αλλά επιπλέον οφείλει «να κάνει και καμιά δουλειά», όπως πάλι ο Πολάκης «συμβούλευσε» τη γραμματέα της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα. Αυτό το ωραίο συνέβη στα στασίδια και στα παράθυρα ενός καναλιού λίγες ημέρες νωρίτερα από το κρούσμα της Βουλής. Προφανώς, το έχουμε ξεχάσει, γιατί είναι τόσο πολλή η ποίηση που ξεχύνεται από τις οθόνες μας, που δεν ξέρουμε τι να πρωτοθυμηθούμε.

Το θέμα μας, όμως, είναι η διαγραφή της Αθηνάς Λινού, με πρόσχημα τη διαχείριση του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου Prolepsis. Το δράμα ξεκίνησε από την ημέρα που η καθηγήτρια Επιδημιολογίας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν καταδίκασε την επίθεση του Πολάκη στη σύμβουλο του Γεωργιάδη. Ο Κασσελάκης σκέφτηκε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και διέγραψε τον Πολάκη. Ο Πολάκης εξοργίστηκε επειδή τον κατέκρινε μια γυναίκα και έκανε μακροβούτι στα «κοινωνικά βοθρομέσα», αφήνοντας αιχμές για μια ακαδημαϊκό που ουδείς μέχρι σήμερα αμφισβήτησε την εντιμότητά της. Το νόημα του πολάκειου «κατηγορώ» ήταν περίπου το εξής: «Εχεις σκαρώσει Ινστιτούτο και θέλεις να μου πεις ότι δεν τα κονομάς;». Πατεντάτος σταλινισμός. Μετά, είναι δυνατόν να απορεί κανείς γιατί οι σοβαροί και οι ικανοί δεν συζητάνε να κατέβουν στην πολιτική ούτε για πλάκα; Βλέπουν τη δόξα και τις τιμές που απολαμβάνουν όσοι κάνουν την αποκοτιά και γίνονται καπνός.

Ο Κασσελάκης έχασε άλλη μία ευκαιρία να κάνει καλοκαιρινό το μικρό μαγαζάκι του τρόμου. Στο περιθώριο του τρικούβερτου γλεντιού για τον γάμο του στα Χανιά κιότεψε και διέγραψε τη Λινού. Αυτή η προσβολή σε μια καταξιωμένη προσωπικότητα είναι άλλη μία έκφραση δειλίας και μισογυνισμού. Χτυπάμε τη γυναίκα για να καλοπιάσουμε τον μουστακαλή που μας εκβιάζει. Ο Στέφανος, που πριν από ένα μήνα έκανε μαγκιές στους νονούς του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι κομματικά μέσα πληρώνονταν από «μαύρα ταμεία», τώρα, λίγες ώρες προτού στεφανωθεί, δέχτηκε να ξαναπαντρευτεί τους παλικαράδες που σιχαίνεται, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει ακόμη λίγο καιρό προτού τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Περί αυτού πρόκειται, διότι όπως είπε ένας πρώην πρωθυπουργός που δεν υπέκυπτε εύκολα σε εκβιασμούς: Αυτή είναι η Ελλάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT