Κρασί και Προεδρία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης

Πολλοί λένε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι αρκετά τολμηρή και ότι προσέχει να μην αμφισβητεί αλλά, αντίθετα, να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Δεν θυμόμαστε όμως κανέναν Πρόεδρο που να σήκωσε παντιέρα κατά οποιασδήποτε κυβέρνησης. Γιατί να το κάνει η Σακέλ; Κάποιοι άλλοι τής προσάπτουν ότι δεν είναι αρκετά εθνολάτρις, παρά το γεγονός ότι φροντίζει ανελλιπώς να επισκέπτεται στρατόπεδα, ξερονήσια και ξωκλήσια, όπως επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος της.

Υπάρχουν κι εκείνοι που την κατηγορούν ότι πριν από επτά μήνες διέπραξε απαράγραπτο πολιτικό έγκλημα, όταν παρέα με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη σήκωσαν τα ποτήρια στην υγειά του γάμου ομοφύλων. Λένε ότι η ευλογία ενός γάμου που καταδικάζει η Ορθοδοξία είναι ο κυριότερος λόγος που δεν πρέπει να ανανεωθεί η θητεία της. Αλλοι κατεβάζουν νταμιτζάνες και δεν ενοχλείται κανείς και άλλοι πίνουν μια γουλιά και τους βγαίνει ξινή.

Οι «γαμοδιώκτες» επιμένουν ότι το προεδρικό κρασί είναι πολιτικό κώνειο και προειδοποιούν ότι καμιά εικοσαριά «ντούροι» βουλευτές της Ν.Δ., που έπειτα από τις φοβέρες του Μαξίμου «κατέβασαν μισό μπουκάλι ουίσκι και ψήφισαν τον νόμο» (σύμφωνα με την ανεπανάληπτη φράση ενός εξ αυτών), τώρα θα ξεσπάσουν στην Πρόεδρο και δεν θα την ξαναψηφίσουν για ένα ποτηράκι κρασί. Θέλουν λοιπόν να την αντικαταστήσουν με έναν πούρο δεξιό, αλλά λησμονούν ότι τα βαριά ονόματα που αμολάνε στην πιάτσα επίσης ψήφισαν τον «νόμο για τα ομόφυλα». Πώς θα εξασφαλίσει η Ν.Δ. το πολυπόθητο συγχωροχάρτι; Εχουμε μια καλή ιδέα. Να πάρουν πίσω τον «γαμονόμο» και να κάνουν Πρόεδρο τον Βελόπουλο.

Αλλοι κατεβάζουν νταμιτζάνες και δεν ενοχλείται κανείς και άλλοι πίνουν μια γουλιά και τους βγαίνει ξινή.

Η Ν.Δ. δεν βούλιαξε στην κάλπη επειδή τη βάρυνε το νυφικό, αλλά από την ακρίβεια που αδειάζει τα πορτοφόλια, τη σκουριά της εξουσίας και το θανάσιμο αμάρτημα της οκνηρίας (ανάμεσα στα άλλα) που διαπράττουν υπουργοί λόγω της απουσίας αντίπαλου δέους. Η μαγική θεραπεία για τη νόσο δεν θα επιτευχθεί με την αποκαθήλωση της Σακέλ και τη στέψη ενός «δεξιού». Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι που το λένε, αλλά κάνουν φασαρία γιατί θέλουν να τη βγάλουν από τη μέση επειδή δεν τη χωνεύουν. Θέλουν να φυτέψουν στο Προεδρικό κάνα φιλαράκι που θα τους μαζεύει στο σαλονάκι για να καλαμπουρίζουν και να βυσσοδομούν κατά του Μητσοτάκη. Υπάρχουν και οι ατσίδες που σπρώχνουν τη «λύση Δένδια», όχι για να τιμήσουν τον δελφίνο υπουργό Αμυνας, αλλά για να απαλλαγούν από αυτόν.

Η Σακελλαροπούλου με το περιβόητο κρασάκι έδειξε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγάλη σημασία και αυτό θα έπρεπε να της πιστωθεί. Η σεμνή προεδρική πρόποση θα έπρεπε να είναι στοιχείο που συνηγορεί στην ανανέωση της θητείας της. Αντίθετα, η πιθανή μη ανανέωση για μια γουλιά λευκού θα δείξει φόβο και συνθηκολόγηση με την εμπάθεια, τον μισογυνισμό και τη μικροπολιτική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT